Quantcast

Κορωνοϊός: Θα χρειαστούν νέα μέτρα το φθινόπωρο; - Η απάντηση Μαγιορκίνη στον Realfm 97,8

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την πορεία της πανδημίας. 

“Είμαστε σε κατάσταση ύφεσης στην Ελλάδα, η ύφεση είναι πολύ καλή σε σχέση με τον περασμένο Μάιο. Βλέπουμε ότι τα εμβόλια έχουν “πιάσει” πολύ καλά πιά και έχουμε λιγότερη πίεση στο σύστημα υγείας. Το ίδιο γίνεται και σε παγκόσμιο επίπεδο” περιέγραψε αρχικά.

“Υπάρχει μια ανησυχία για το τι συμβαίνει στη Νότια Αφρική, το παρακολουθούμε” υπογράμμισε.

“Δεν έχουμε καταλήξει στο σχήμα ακόμα. Θεωρητικά θα είναι μία φορά τον χρόνο και ίσως λίγο πιο συχνά για τις ευάλωτες ομάδες, αλλά και πάλι είμαστε σε θολά νερά, δεν ξέρουμε ακριβώς” είπε σχετικά με τις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

“”Οι διεθνείς οδηγίες για τις μάσκες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, είναι οδηγίες με βάση αυτά που παρατηρούν σε όλες χώρες, όπου δεν χρησιμοποιούν πια μάσκες σε κλειστούς χώρους και έχουν δει ότι δεν έχει μεγάλη επίπτωση” υπογράμμισε.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος που είναι ευάλωτος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μάσκα υψηλής προστασίας και να έχει τα πλεονεκτήματα της μάσκας” πρόσθεσε.

Μέτρα το φθινόπωρο;

Αναφορικά με το φθινόπωρο είπε ότι “με βάση τα στοιχεία που έχουμε από τις δύο προηγούμενες χρονιά, στα μέσα Οκτώβρη περίπου προς τέλη, έχουμε την αυξημένη μεταδοτικότητα γιατί ο κόσμος εκεί που συγχρωτιζόταν κυρίως στη νυχτερινή διασκέδαση σε ανοιχτούς χώρους αρχίζει και μπαίνει μέσα. Εκεί πιστεύω θα έχουμε αυξημένη μεταδοτικότητα, δεν θεωρώ ότι θα χρειαστούν σοβαρά μέτρα, αλλά θα είναι και μια δοκιμή φέτος για να δούμε τι πίεση θα δημιουργηθεί στο σύστημα υγείας” επεσήμανε.

“Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν, αλλά θεωρώ ότι δεν θα χρειαστούν σοβαρά μέτρα” κατέληξε.