Quantcast

Κορωνοϊός: Τι λέει στο enikos.gr ο 25χρονος γιος εφοπλιστή μετά το εξιτήριο - Γιατί ο δήμος Ικαρίας δεν θα προσφύγει τελικά εναντίον του

Εξιτήριο έχει πάρει εδώ και λίγες μέρες ο 25χρονος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος στα τέλη Μαρτίου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ βρισκόταν στην Ικαρία, όπου είχε μεταβεί μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από το Λονδίνο. 

Στο νησί από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστό το περιστατικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, οι κάτοικοι ήταν τρομοκρατημένοι για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού, ενώ ο δήμος Ικαρίας δήλωνε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του 25χρονου. Παράλληλα, τρεις δικηγόροι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας από τον 25χρονο να πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα της αεροδιακομιδής του, καθώς και παρελκόμενα έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος πήρε εξιτήριο πριν από μερικές ημέρες από το Θριάσιο και πλέον έχει αναρρώσει πλήρως, ενώ ο Δήμος Ικαρίας φαίνεται πως τελικά δεν θα προσφύγει εναντίον του, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Το enikos.gr επικοινώνησε με τον Δήμο Ικαρίας, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για πρόθεση «συμφιλίωσης» με τον 25χρονο, δηλώνοντας μάλιστα ότι τον περιμένει για… διακοπές στο νησί όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν! «Ο Δήμος Ικαρίας δείχνοντας τα αναγκαία αντανακλαστικά άμεσα ανταποκρίθηκε στο περιστατικό και μερίμνησε για την προστασία των πολιτών. Ευτυχώς κανένα άλλο κρούσμα δεν εμφανίσθηκε στο νησί μας. Με βάση την έρευνα που διενεργήσαμε από την πρώτη στιγμή δεν προέκυψε εκ μέρους του νεαρού κάποια παραβίαση Υπουργικής Απόφασης ή άλλης διάταξης σχετικά με την καραντίνα ή κάποιο άλλο μέτρο αντιμετώπισης του ιού. Η μετακίνησή του από το Λονδίνο προς την Ελλάδα και από τον Πειραιά προς την Ικαρία έγινε σε χρονική στιγμή κατά την οποία δεν είχαν επιβληθεί οι γνωστοί περιορισμοί. Ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα αναζήτησης οποιονδήποτε ευθυνών από την πλευρά του Δήμου, καθώς ουδεμία παράνομη πράξη προέκυψε να τελέσθηκε εκ μέρους του», σημειώνει επίσης η δημοτική αρχή στη δήλωσή της. «Με δεδομένη την έλλειψη άλλου κρούσματος στο νησί μας, αλλά και την επιτυχή ανάρρωση του νεαρού ασθενή, το όλο ζήτημα φαίνεται πως εξελίχθηκε με τον καλύτερο πιθανό τρόπο. Παραμένουμε σε ετοιμότητα και ευχόμαστε περαστικά στον νεαρό και θα χαρούμε να τον υποδεχθούμε στην Ικαρία, όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν» , προσθέτει ο Δήμος Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος είχε επιστρέψει από το Λονδίνο, όπου διαμένει μόνιμα, στην Αθήνα στις 12 Μαρτίου και λίγες μέρες αργότερα, στις 20 Μαρτίου ταξίδεψε με πλοίο στην Ικαρία, με μία φίλη του από την Ολλανδία. Εκεί παρουσίασε συμπτώματα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε θετικός, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Αθήνα με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας με C-27 μέσα σε ειδική κάψουλα και να διακομιστεί στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον 25χρονο, ο οποίος αναφέρει ότι βρίσκεται πλέον υγιής στο σπίτι του στην Αθήνα, καθώς πήρε εξιτήριο στις 13 Απριλίου, ενώ στέλνει το μήνυμα ότι ο «κορωνοϊός μπορεί να χτυπήσει τον καθέναν, ανεξαιρέτως ηλικίας, κι ακόμη κι αν είσαι νέος τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι ελαφρά και να χρειαστεί να νοσηλευτείς». Ερωτηθείς για την πρόθεση του Δήμου να μην προσφύγει εναντίον του τελικά, δηλώνει ικανοποιημένος καθώς με αυτόν τον τρόπο αποκαταστάθηκε η αλήθεια και τονίζει ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο αναστάτωσε τους κατοίκους της Ικαρίας, αυτό δεν συνέβη εσκεμμένα. Όπως επισημαίνει , ανυπομονεί να επισκεφθεί το νησί που τόσο αγαπά, όταν αρθούν οι περιορισμοί.