Quantcast

Κορωνοϊός: Το αδιαχώρητο σε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Το αδιαχώρητο επικράτησε στη μεγάλη λαϊκή στη Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη με τις εικόνες συνωστισμού να προκαλούν ανησυχία. 

Πολλοί καταναλωτές δε, δεν φορούσαν ούτε την υποχρεωτική μάσκα για να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον αναπληρωτή Προϊστάμενο Τμήματος Εποπτείας Λαϊκών Αγορών, Δημήτρη Πολυμέρου, βρέθηκε στη λαϊκή στη Βούλγαρη προκειμένου να ενημερώσει παραγωγούς και πωλητές ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα των αποστάσεων ανάμεσα στους πάγκους, θα επιβληθούν πρόστιμα από τη δημοτική αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ανάκληση αδειών λειτουργίας για 15 ημέρες.

«Προσπαθούμε να βρούμε μία μέση λύση έτσι ώστε να λειτουργούν κανονικά οι λαϊκές αγορές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το ζήτημα ως «περίπλοκο», καθώς πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή εμπλέκεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμοι και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Εκείνο που ζητούν οι παραγωγοί σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, είναι η ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη, αφού ο αριθμός κρουσμάτων στην πόλη είναι αρκετά χαμηλός. Κάτι τέτοιο όμως, το έχει ήδη αποκλείσει το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρίδης, «το υπουργείο μας ενημέρωσε ότι αν γίνει αυτό θα ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα». Το ζήτημα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών με το 50%, δηλαδή οι μισοί παραγωγοί να εργάζονται τη μία ημέρα και οι άλλοι μισοί την επόμενη, βρίσκει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κάθετα αντίθετο, διότι «έχω το δικαίωμα να πάω στη δουλειά μου κάθε μέρα και δεν μπορεί να μου το στερήσει κανένας αυτό. Όλοι οι κλάδοι δουλεύουν με περιοριστικά μέτρα, αλλά κανείς με το 50%». Έπειτα και τις τελευταίες εξελίξεις, οι παραγωγοί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη προκειμένου να συμφωνήσουν τα αιτήματα που θα καταθέσουν στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τις επόμενες ημέρες.

«Πάτα με να σε πατώ»

Την ώρα που παραγωγοί-πωλητές μαζί με την Π.Κ.Μ, τον δήμο και το υπουργείο προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» για την ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών, προκαλείται το αδιαχώρητο στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μεγάλη αγορά στη Βούλγαρη, καθώς, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, χιλιάδες κόσμου συνωστίζεται προκειμένου να κάνει τα ψώνια της εβδομάδας. Όπως φαίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, οι αποστάσεις μοιάζουν με… άπιαστο όνειρο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ψωνίζουν και περισσότερα από 10 άτομα σε κάθε πάγκο. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στους δρόμους στους οποίους αναπτύσσεται η λαϊκή, ενώ ούτε οι μισοί από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές δεν φέρουν την υποχρεωτική μάσκα. Σημειώνεται ότι η λαϊκή της Βούλγαρη είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Θεσσαλονίκη και κάθε Σάββατο συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου από πολλές περιοχές της πόλης.

Δείτε το βίντεο: