Κοζάνη: Επίθεση από αρκούδα δέχτηκε κυνηγός - Βίντεο

Επίθεση από αρκούδα δέχτηκε κυνηγός στον Αυγερινό Βοΐου στην Κοζάνη. Η αρκούδα ήταν κρυμμένη, με αποτέλεσμα ο κυνηγός να μην την αντιληφθεί και το άγριο ζώο να ορμήξει πάνω του και να τον δαγκώσει στο πόδι.

Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κοζάνης το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Ο κυνηγός βρισκόταν ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, όταν ένας θάμνος ξαφνικά κουνήθηκε και το ζώο βρέθηκε δίπλα του. Ο άνδρας, γνωρίζοντας ότι δεν πρέπει να φράζεις το μονοπάτι διαφυγής της αρκούδας ελευθέρωσε το δρόμο πέφτοντας αριστερά. Όπως αναφέρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος, το ζώο τον δάγκωσε στο μηρό.

Τι λέει ο κυνηγός που δέχθηκε την επίθεση από αρκούδα στην Κοζάνη

«Οι κάτω κυνόδοντες τρύπησαν το πόδι αλλά οι πάνω ευτυχώς βρήκαν στο κινητό. Προφανώς δεν ήθελε να σκοτώσει. Την ίδια στιγμή χάθηκε τρέχοντας στο δάσος.»

«Συνυπάρχουμε καθημερινά», είπε. «Δεν τις πειράζουμε, δεν μας πειράζουν. Σαράντα χρόνια συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Ήταν να γίνει».

Στο κέντρο υγείας Τσοτυλίου κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά στο νοσοκομείο Κοζάνης για προληπτικούς λόγους. Εκεί οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

Πληροφορίες από: kozan.gr

Βίντεο: ptolemais post