Quantcast

Κρανίδι: Στήνουν κέντρο επιχειρήσεων με τη βοήθεια του Στρατού - Τι λέει ο δήμαρχος Ερμιονίδας

Ανησυχία επικρατεί στο Κρανίδι και γενικότερα στον δήμο Ερμιονίδας από τον εντοπισμό των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα. Στο μεταξύ, με τη βοήθεια του Στρατού στήνεται κέντρο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, έχουν ήδη στηθεί σκηνές όπου η καθεμία εξυπηρετεί έναν ρόλο. Μία μεγάλη σκηνή θα αποτελεί το σημείο αναφοράς όπου θα μεταφέρονται όσοι μετανάστες παρουσιάζουν συμπτώματα και εκεί θα βρίσκονται επί 24 ώρες γιατροί και νοσηλευτές. Επίσης, παραπλεύρως θα βρίσκονται σταθμευμένα ασθενοφόρα.

Σε άλλη σκηνή θα είναι το κέντρο επιχειρήσεων όπου θα λαμβάνονται όλα τα στοιχεία της ημέρας και θα λαμβάνονται αποφάσεις ενώ σε άλλη σκηνή θα είναι το κέντρο σίτισης. Μέτρα όμως έχουν ληφθεί και στο ξενοδοχείο, όπου σε άλλα δωμάτια βρίσκονται οι ηλικιωμένοι, σε άλλα όσοι νοσούν και σε άλλα οι οικογένειες. Αυτήν τη στιγμή περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι για 14 ημέρες θα πρέπει να παραμένουν σπίτι τους. Όλοι αυτοί θα δίνουν αναφορά στο κέντρο υγείας ενώ τις επόμενες ώρες υπάλληλοι από σουπερμάρκετ και τράπεζες που έχουν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες θα υποβληθούν σε τεστ.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: