Quantcast

Κραυγή απόγνωσης φοιτητών της ΑΣΟΕΕ: Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε - Κατασκευάζουν μολότοφ μέσα στη σχολή

Σε απόγνωση βρίσκονται φοιτητές για την κατάσταση που επικρατεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Φοιτητές, που μίλησαν στον ΣΚΑΪ υπό τον όρο της ανωνυμίας, καταγγέλλουν ότι οι μολότοφ που ρίχνουν οι κουκουλοφόροι στους αστυνομικούς έξω από το ΟΠΕ κατασκευάζονται μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

«Κάτω στο υπόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών» δήλωσε ένας φοιτητής. Επίσης, πρόσθεσε, επιτέθηκαν και σε διοικητικό υπάλληλο επειδή θεώρησαν ότι δεν ήθελε την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ».

«Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σαββάτο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα» ανέφερε από την πλευρά της μια φοιτήτρια.

Οι αντιεξουσιαστές γέμισαν την πρόσοψη του πανεπιστημίου με απειλές κατά του πρύτανη Εμμανουήλ Γιακουμάκη μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο «Βανκούβερ». Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, προειδοποιούν ότι αν η αστυνομία μπει στο πανεπιστήμιο ο κ. Γιακουμάκης θα είναι ο επόμενος στόχος τους στο πανεπιστήμιο.

«Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βγαίνουν μέσα από το ΑΕΙ είτε εκτός και δημιουργούν επεισόδια» σημείωσε ο φοιτητής.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω» τονίζει η φοιτήτρια.

Το κλίμα τρόμου που επικρατεί καταγράφεται και στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1