Κριάρι σκότωσε γυναίκα στη Μεσσηνία - Νομικά κατά του ιδιοκτήτη θα κινηθούν οι συγγενείς

Η άτυχη 64χρονη είχε πάει για να ταΐσει τις κότες της και βρέθηκε αντιμέτωπη με το κριάρι που της επιτέθηκε με μανία.

Ο θάνατός της, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, ήταν μαρτυρικός και ανάλογος με εκείνον κτηνοτρόφου στη Γερμανία το 2014, όταν ένα κριάρι έδωσε τη χαριστική βολή σε γυναίκα που ήταν πεσμένη στο δρόμο.

Όπως μετέδωσε το Mega  όλα έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Μουζάκι του δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία. Το κριάρι που ήταν λυμένο μπήκε από το διπλανό κτήμα και επιτέθηκε στη γυναίκα που δεν είχε περιθώρια διαφυγής.

Όπως είπε ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε σειρά από χτυπήματα στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα.

Οι πρώτοι συγγενείς που έφτασαν στο κτήμα βρήκαν τη γυναίκα αναίσθητη μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τη μετέφεραν σε νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν είχαν περιθώρια να την επαναφέρουν.

Η περίπτωση της Γερμανίας

Το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που ένα κριάρι αιφνιδιάσει και επιτεθεί, είχε καταγράψει οδηγός στη Γερμανία, το καλοκαίρι του 2014. Η άτυχη γυναίκα μπαίνει στον δρόμο για να συγκρατήσει το κοπάδι αλλά το κριάρι που βρίσκεται πίσω τη χτυπάει στη μέση και τη ρίχνει στο δρόμο.

Της επιτίθεται ξανά και για λίγα δευτερόλεπτα η άτυχη γυναίκα παλεύει να σηκωθεί. Το κοπάδι βρίσκεται μέσα στη βλάστηση, εκτός δρόμου αλλά το κριάρι που καιροφυλακτεί της δίνει το τελειωτικό χτύπημα, με τις εικόνες να κάνουν τότε τον γύρο των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Στη Μεσσηνία, οι στενοί συγγενείς της 64χρονης είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά. Κάνουν λόγο για μια εγκληματική ανευθυνότητα, αφού όπως λένε αν το ζώο ήταν δεμένο, ο δικός τους άνθρωπος θα ζούσε.

Ο θάνατος της γυναίκας επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους στην περιοχή καθώς πριν από 6 μήνες, είχε σημειωθεί τραυματισμός στο χωριό όταν και τότε ένα κριάρι, είχε ξεφύγει από μαντρί.

Το θέμα ξεχάστηκε και επανήλθε στο προσκήνιο με τον χειρότερο τρόπο. Το χωριό παραμένει ανάστατο με τους συγγενείς της 64χρονης να προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ της φονικής επίθεσης και της απώλειας.