Κρικέτος: Μας ντροπιάζουν όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη – Η ηγεσία της Αστυνομίας να «κόψει ποπούς» σήμερα

Ντροπιαστικές και απαράδεκτες χαρακτήρισε τις εικόνες των αστυνομικών που ξυλοφόρτωσαν πολίτη στη Νέα Σμύρνη ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Περιέγραψε ότι ο πολίτης έχει δικαιώματα και υπάρχουν κανόνες σε μια σύλληψη. "Όλοι υπηρετούμε τον πολίτη και τα δικαιώματά του" υπογράμμισε. Ο κ. Κρικέτος ανέφερε ότι το γκλοπ με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται. "Οι επικεφαλής τους έχουν ευθύνες" πρόσθεσε.

«Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλλει και ντροπιάζει όλους εμάς τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να "κόψει" ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας» τόνισε με νόημα. «Δεν ξέρω τι εκπαίδευση έχουν αυτοί οι αστυνομικοί ή ειδικοί φρουροί. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξέχασαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή και πως «ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό πρέπει να νιώθει ασφάλεια όχι τρόμο». Τέλος, υποστήριξε ότι όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτή την καταστολή και τη βία «να σκεφτούν τι θα έκαναν αν ήταν στη θέση το παιδί τους».