Quantcast

Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Ποιοι αποστρατεύονται, ποιοι προάγονται

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των αντιστράτηγων και των υποστράτηγων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι τοποθετήσεις των αντιστράτηγων, στο πλαίσιο των έκτακτων κρίσεων στο Σώμα, που πραγματοποιούνται μετά την αλλαγή Αρχηγού.

Σημειώνεται ότι με Προεδρικό Διάταγμα καταργήθηκε η μία θέση αντιστράτηγου και συγκεκριμένα αυτή του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, που μέχρι τώρα κατείχε η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και επανέρχονται στους πέντε, συνολικά.

Ειδικότερα, από το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστράτηγων Αστυνομίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή δύο αντιστράτηγων του Στρατού Ξηράς, κρίθηκε διατηρητέος ο αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης και ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους οι:

•             Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, στην οποία απονέμεται ο τίτλος της επιτίμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

•             Χρήστος Δραγατάκης, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.

•             Ανδρέας Αποστολόπουλος, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.

Ακολούθησε η κρίση των 20 υποστράτηγων Γενικών Καθηκόντων, από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, το οποίο έκρινε προακτέους στο βαθμό του αντιστράτηγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων τους:

1. Κωνσταντίνο Σκούμα

2. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη

3. Ανδρέα Βασιλόπουλο

Έκρινε επίσης διατηρητέους τους κατωτέρω υποστρατήγους:

1. Νικόλαο Μενεξίδη

2. Παναγιώτη Κορδολαίμη

3. Στυλιανό Βολυράκη

4. Δημήτριο Κρίκα

5. Παναγιώτη Ντζιοβάρα

6. Γεώργιο Ψωμά

7. Γεώργιο Γιάννινα

8. Γεώργιο Καστάνη

9. Αβραάμ Αϊβαζίδη

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, το Ανώτατο Συμβούλιο έκρινε τους κατωτέρω οχτώ υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν, ενώ θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα ημέρες:

1. Φώτιο Δομζαρίδη

2. Νικόλαο Ζησιμόπουλο

3. Μιλτιάδη Πουρσανίδη

4. Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο

5. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο

6. Δημήτριο Αθανασόπουλο

7. Φώτιο Ντζιμάνη

8. Βασίλειο Καραπιπέρη

Στη συνέχεια, έγιναν από τον αρχηγό του Σώματος οι τοποθετήσεις των αντιστράτηγων ως εξής:

•             Ανδρέας Δασκαλάκης, ως υπαρχηγός του Σώματος.

•             Κωνσταντίνος Σκούμας, ως γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

•             Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ως προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

•             Ανδρέας Βασιλόπουλος, ως γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.