Quantcast

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρήστος Θεοδώρου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Ιδρύματος Χαράλαμπος Ανιτσάκης εμβολιάστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί πρώτοι στη Λέσβο με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς την ελευθερίας μας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Καμπούρης, μετά τον εμβολιασμό του. Όπως τόνισε «για το νησί μας σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα και σταδιακά θα ανακτάμε όλα όσα χάσαμε τον τελευταίο χρόνο. Στο νοσοκομείο υπάρχουν δύο εμβολιαστικές γραμμές, και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν μόνο οι υγειονομικοί».

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, βλέπω τους συναδέλφους που έχουν μια χαρά στο πρόσωπο τους και ήδη μου ήρθε το ραντεβού για τη δεύτερη δόση που θα κάνω στις 2 Φεβρουαρίου. Νιώθω ότι είναι η αρχή του τέλους της μάχης που δίνουμε κατά του κορωνοϊού» είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Επιτροπής Χαράλαμπος Ανιτσάκης ο οποίος εμβολιάστηκε κάνοντας το σήμα της νίκης.

Η υπεύθυνη του Εμβολιαστικού Κέντρου του νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευριδίκη Λουκίδου μιλώντας στην ΕΡΤ για το πρόγραμμα των εμβολιασμών τόνισε: «Από σήμερα μπήκε στη μάχη του εμβολιασμού και το νοσοκομείο Μυτιλήνης προκειμένου να εμβολιάσει το προσωπικό του νοσοκομείου, των πέντε Κέντρων Υγείας του νησιού, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και των στρατιωτικών γιατρών που υπηρετούν στο νησί. Είναι ήδη προγραμματισμένα ραντεβού για πάνω από 450 άτομα υγειονομικό προσωπικό και ακολουθεί ο πληθυσμός».

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν εμβολιαστεί 215 υγειονομικοί του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Λέσβου, ενώ από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Με συνεργάτη την επιστήμη να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις πληγές που μαστίζουν όλο τον κόσμο και τον πλανήτη μας» τόνισε στην ΕΡΤ η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη κάνοντας πρώτη στη Χίο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Συνολικά στη Χίο έφθασαν 240 εμβόλια

«Είμαι ο πρώτος και είμαι ευτυχής. Γιατί πιστεύω πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο από το ιατρικό προσωπικό Γιάννης Μαλακός, διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χίου.

Χθες το απόγευμα έφτασαν στην Σάμο και τα πρώτα 190 εμβόλια για τους υγειονομικούς της Σάμου. Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εμβολιασμός στο Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου Νίκο Στεφανή. «Είμαστε έτοιμοι όλη η ομάδα του εμβολιασμού να ανταπεξέλθει και σε αυτή τη πρόκληση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Στεφανής.