Quantcast

Ξεκινούν στη Ρόδο οι πτήσεις από Μ. Βρετανία

   Τους πρώτους τουρίστες από τη Βρετανία υποδέχεται σήμερα το νησί της Ρόδου, ύστερα από την άρση της απαγόρευσης πτήσεων.

 Μέχρι το βράδυ αναμένεται να αφιχθούν στο νησί τέσσερεις πτήσεις από βρετανικά αεροδρόμια, ενώ ανάλογη αναμένεται η κίνηση και για τις επόμενες ημέρες.

   Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε μέρα. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται ,σύμφωνα με τους προγραμματισμούς, να επιτραπούν οι πτήσεις και από τη Σουηδία.

   Σε γενικές γραμμές, πάντως, η τουριστική κίνηση εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς, σε σύγκριση πάντα με τα προηγούμενα χρόνια όπου τον Ιούλιο οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων ξεπερνούσαν το 90%.

   Οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού ευελπιστούν ότι η τουριστική κίνηση θα εξελιχθεί καλύτερα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.