Quantcast

Ξυλοδαρμοί και απειλές: Νέες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών ΑμΕΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική

Νέες καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών ΑμΕΑ στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1, η μητέρα ενός 15χρονου που πήγαινε στο συγκεκριμένο Κέντρο για δύο χρόνια καταγγέλλει ξυλοδαρμούς, απειλές, αλλά και βίαιη συμπεριφορά στο παιδί της.  

«Ερχόταν το παιδί και μου έλεγε “ο Γιάννης μου σφίγγει τα χέρια, με πονάει, δέρνει τα παιδιά. Με έδειρε ο Γιάννης, δεν καθόμουν καλά. Πάλι με πόνεσε ο Γιάννης“».

Τόσο η μητέρα του 15χρονου, όσο και κυρία Ρουμπίνη Βρυώνη είχαν κάνει πριν από δύο χρόνια αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, όταν τα παιδιά τους επέστρεψαν αλλαγμένα, όπως υποστηρίζουν, από κατασκηνωτικό πρόγραμμα που διοργάνωνε το Κέντρο.

«Το είδα το παιδί αδυνατισμένο με ένα χαμένο βλέμμα. Πήγα στην ΓΑΔΑ και είπα όλα αυτά που είχα στείλει και στον Συνήγορο του Πολίτη».

Οι καταγγελίες που φτάνουν και στο κοινωνικό δίκτυο 4amea δεν αναφέρουν μόνο κακοποιητικές συμπεριφορές προς τα παιδιά, αλλά και απειλές προς τους γονείς προκειμένου να μην μιλήσουν.

Σύμφωνα με την ηθοποιό Νένα Χρονοπούλου,  «μια γιαγιά που της είχε έρθει το παιδάκι της  με μια δαγκωνιά στο μάγουλο της είπαν να μην τολμήσει να πει ότι έγινε αυτό εδώ γιατί θα υπογράψουμε ότι μας ήρθε έτσι το παιδί από το σπίτι και θα σου πάρουμε το παιδί με εισαγγελική παραγγελία».

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Κέντρου δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση, ούτε ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων του Κέντρου.