Quantcast
Λακαφώσης για Τέμπη: «Ξέρουμε ακριβώς πώς έγινε το δυστύχημα» – Τι είπε για το «μπάζωμα» - Βίντεο - Real.gr

Λακαφώσης για Τέμπη: «Ξέρουμε ακριβώς πώς έγινε το δυστύχημα» – Τι είπε για το «μπάζωμα» – Βίντεο

Στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο», με τον Νίκο Χατζηνικολάου παρενέβη το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Κώστας Λακαφώσης, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων των οικογενειών για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Λακαφώσης αναφέρθηκε στη διαδρομή των δύο τρένων, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή ξέρουμε με απόλυτη ακρίβεια πώς φτάσαμε να πηγαίνουν δύο τρένα για δώδεκα λεπτά στην ίδια γραμμή και να μην το έχει καταλάβει κανένας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο ανθρώπινο λάθος, αλλά για ένα πολύπλοκο ζήτημα με πολλές παραμέτρους. «Δεν είναι ένα απλό πράγμα. Δεν είναι το λάθος ενός ανθρώπου, δεν είναι το λάθος ενός δεύτερου ανθρώπου. Είναι πολλά, πολυπαραμετρικό το θέμα», υπογράμμισε.

Πλακιάς: «Να γίνει προανακριτική για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται» – Βίντεο

Σχετικά με τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, σημείωσε ότι η αξιολόγηση των μαθημάτων από την τραγωδία θα αποτυπωθεί στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ  . «Το πρόβλημα είναι: τα έχουμε πάρει τα μαθήματα που έπρεπε για να είναι ασφαλέστερος ο σιδηρόδρομος; Αυτό να περιμένουμε να το δούμε από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Ξέρω ότι θα τα λέει αρκετά αναλυτικά», δήλωσε.

Ψαρόπουλος: «Με ξένισε η παρέμβαση στον τόπο του δυστυχήματος – Στα χώματα ίσως υπήρχαν χημικά που δεν έπρεπε να βρεθούν» – Βίντεο

Όσον αφορά την ανάφλεξη που σημειώθηκε κατά τη σύγκρουση, ανέφερε ότι η ανάλυση των στοιχείων έχει φτάσει πολύ κοντά στην απάντηση του μυστηρίου. «Πιστεύω ότι έχουμε προσεγγίσει εξαιρετικά κοντά τη λύση του μυστηρίου… Νομίζω ότι έχουμε στοιχεία και δεδομένα και δεν είναι η στιγμή να πούμε με απόλυτη ακρίβεια των ευρημάτων και των μετρήσεων», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η πλήρης αλήθεια ίσως να μην αποκαλυφθεί ποτέ, καθώς από την πρώτη στιγμή δεν συλλέχθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. «Το 100% νομίζω θα μας ξεφύγει γιατί μας λείπουν στοιχεία και πράγματα που έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή», τόνισε.

Σταϊκούρας: «Θα έχουμε τηλεδιοίκηση στο 100% μέχρι το καλοκαίρι του 2026» – Τι είπε για τις συμβάσεις με την Hellenic Train – Βίντεο

Σχετικά με τις ενέργειες τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, υπογράμμισε ότι, κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας, όλοι οι εμπλεκόμενοι έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Ωστόσο, από το ξημέρωμα της 1ης Μαρτίου και μετά, οι διαδικασίες έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές. «Αυτά λοιπόν που δεν έγιναν την πρώτη μέρα – και θα συμφωνήσω ότι την πρώτη νύχτα, μέχρι να ξημερώσει, ο καθένας έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Από το ξημέρωμα της 1ης Μαρτίου και μετά, εκεί πια έχουμε βρει όλους τους επιζώντες… Κι εκεί πρέπει να σταματήσουμε. Δεν βιαζόμαστε, πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά, όπως πρέπει», υποστήριξε.

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Θα στηρίξουμε κάθε πρόταση διερεύνησης – Θα βγει η αλήθεια στο τέλος» – Βίντεο

Πρόσωπο με πρόσωπο: Στο επίκεντρο η τραγωδία στα Τέμπη – Βίντεο

Τέλος, επεσήμανε «Εκεί λοιπόν, για τις υπόλοιπες μέρες, δεν έγινε αυτό που έπρεπε για να έχουμε κι εμείς τις απαντήσεις τώρα», κατέληξε.

πηγή: enikos.gr