Quantcast

Λάρισα: Βίαζε για έξι χρόνια την ανήλικη κόρη του - Ασέλγησε και σε δεύτερο παιδί του

Μια ακόμα σοκαριστική υπόθεση βιασμού ενός ανήλικου κοριτσιού από τον πατέρα του.

 Σε κάτι λιγότερο από 10 ημέρες, στις 31 Μαρτίου, αναμένεται να καταθέσει η παθούσα κόρη για τον 47χρονο πολύτεκνο πατέρα της από τη Λάρισα, ο οποίος παραπέμπεται κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για βιασμό κατ’ εξακολούθηση της 15χρονης, ανήλικης τότε κόρης του, όπως και για απόπειρα γενετήσιας πράξης σε βάρος της μικρότερης (12χρονης) και σήμερα ανήλικης κόρης του.

Η δίκη ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας εν μέσω εντάσεων, με τα παιδιά και τη μητέρα τους να καταφέρονται κατά του πατέρα και πρώην πλέον συζύγου, ενώ σε κάποια στιγμή αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της δίκης καθώς απαιτήθηκε η παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών σε παριστάμενη στο ακροατήριο που συνόδευε την οικογένεια του θύματος.

Το οικογενειακό δράμα αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της μητέρας, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο έλαβε χώρα, τόσο σε χωριό των Τρικάλων όσο και στη Λάρισα, με τον 47χρονο να επαναλαμβάνει και χθες ότι αρνείται τις κατηγορίες, ενώ υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος από το ΜΟΔ Καρδίτσας και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 47χρονος σήμερα πατέρας κατηγορείται ότι στη Λάρισα αλλά και σε χωριό των Τρικάλων, από τις 18-10- 2014 έως τον Μάρτιο- Απρίλιο του 2020 «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, εξανάγκαζε την ανήλικη τότε θυγατέρα του», («νεότερη των 15 ετών») «δύο με τρεις φορές την εβδομάδα» να προχωρά «σε συνουσία μαζί του» και «σε γενετήσιες πράξεις» που αναλυτικά περιγράφονται στο κατηγορητήριο. 

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη κόρη (σ.σ. 12χρονη τότε) ο 47χρονος, τον Ιούλιο του 2020, «έχοντας αποφασίσει να τελέσει το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με πρόσωπο νεότερο των δώδεκα ετών ευρισκόμενος με την ανήλικη θυγατέρα του στο κρεβάτι επιχείρησε» να «ικανοποιήσει τις γενετήσιες ορμές του» με τρόπο που περιγράφεται στο κατηγορητήριο.

«Προσπαθούμε όλοι μας να ξεπεράσουμε τα πάντα» τόνισε χθες ο 21χρονος γιος της οικογένειας, καταθέτοντας στο δικαστήριο όσα του μετέφεραν η αδελφή του και η μητέρα του, δηλώνοντας ότι «εγώ πιστεύω την αδελφή μου». «Δεν υπάρχουν σχέσεις σήμερα» τόνισε ο γιος, ενώ όταν ο εισαγγελέας της έδρας του ζήτησε να περιγράψει τον πατέρα του, αυτός τον χαρακτήρισε «βίαιο». «Με απειλούσε και με χτυπούσε» τόνισε και η σύζυγος στην κατάθεσή της, περιγράφοντας τον πρώην σύζυγό της. Διευκρινίζοντας ότι η κόρη της «δεν αποκάλυψε νωρίς» τα όσα κατήγγειλε πως βίωνε «γιατί φοβόταν τις απειλές του πατέρα της».

Όπως και η ίδια δήλωσε πως φοβόταν, απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου του Δικαστηρίου για τη στάση και τις αντιδράσεις της όταν άρχισε να υποπτεύεται τον πρώην σύζυγό της και κυρίως για την καθυστέρηση με την οποία καταγγέλθηκε το γεγονός στις διωκτικές αρχές.

Στο πλαίσιο τέλος, της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, κατάθεσαν συγγενικά πρόσωπα της μητέρας, ενώ η δίκη θα επαναληφθεί στις 31 Μαρτίου με την κατάθεση της κόρης η οποία έχει πλέον ενηλικιωθεί. Να σημειωθεί ότι στο μεταξύ το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε επί της τοποθέτησης του εισαγγελέα της έδρας ότι δεν έπρεπε να κληθεί στο ΜΟΕ ως μάρτυρας η παθούσα, θέση που αντέκρουσε η υπεράσπιση.

Πηγή: onlarissa