Quantcast

Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στον Βόλο - Εβγαλε μαχαίρι στην υπάλληλο

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.

Δράστες είναι ένας 35χρονος και ένας 39χρονος οι οποίοι επιβαίνοντας σε Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του δεύτερου πήγαν σε ζαχαροπλαστείο όπου εργαζόταν μια γυναίκα.

Οπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο 39χρονος έμεινε στο αυτοκίνητο φυλώντας «τσίλιες», ο 35χρονος φόρεσε κουκούλα full face μπήκε μέσα στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού κουζίνας, απαίτησε από την υπάλληλο να του δώσει τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Η γυναίκα φοβήθηκε έφυγε τρέχοντας από το σημείο και ο δράστης έκλεψε το συρτάρι από την ταμειακή μηχανή που περιείχε περίπου 260 €.

Ο ληστής μπήκε στο αυτοκίνητο και ο 39χρονος απομακρύνθηκε με ταχύτητα.

Έπειτα από έρευνες και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού και μαρτυριών, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η ληστεία έξω από το σπίτι του 39χρονου και το συρτάρι της ταμειακής σε κοντινό κάδο απορριμμάτων που είχαν πετάξει οι δράστες.

Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ρουχισμός, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, καθώς και το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, τα οποία, ακολούθως, αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Η  ενημέρωση της Αστυνομίας

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, «συνελήφθησαν άμεσα, χθες (24-06-2022) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, μετέβησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αρτοποιείο) της πόλης και ο ένας εξ αυτών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας ολοπρόσωπη κουκούλα (full face), εισήλθε στο εσωτερικό του καταστήματος και με την απειλή μαχαιριού σε βάρος της υπαλλήλου, αφαίρεσε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής που περιείχε το χρηματικό ποσό των -260- ευρώ.

Ακολούθως, τράπηκε σε φυγή και επιβιβάστηκε στο όχημα, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών οι δράστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ρουχισμός, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, καθώς και το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, τα οποία, ακολούθως, αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.