Μ’ ένα χάρτινο φεγγαράκι... ταξιδεύω!

Ένα παιχνίδι δράσεων για παιδιά και μια συναυλία με τραγούδια για παιδιά και μεγάλους

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο metadeftero.gr προσκαλεί – την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου από τις 16:30 - 20.30 μ.μ. στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο (στον πεζόδρομο που γίνεται η Ερμού ανάμεσα στο Θησείο και το Γκάζι)τους μικρούς του φίλους σε ένα παιχνίδι δράσεων με θέμα τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, που θα καταλήξει σε μία συναυλία με τραγούδια του Μάνου.

Τα παιδιά (6-12 ετών), με εργαλεία τη μουσική, την κίνηση, τα εικαστικά και το θέατρο, θα πατήσουν πάνω στα βήματα του Μάνου και θα ταξιδέψουν για λίγο με ένα χάρτινο φεγγαράκι σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, ήχους, τραγούδια, λέξεις και εικόνες.

Η συναυλία που θα ακολουθήσει, όπως όλη η μουσική, περιμένει όλους όσους αγάπησαν τη μουσική και τον κόσμο μέσα από τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Το πρόγραμμα είναι ως εξής:

16:30-17:00

Άφιξη, υποδοχή παιδιών και συνοδών τους.

17:00-18:30

Εργαστήριο Α

Με ένα χάρτινο φεγγαράκι... ταξιδεύω: εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη.

Τρεις μικρές φιγούρες μαζί με τη συγγραφέα του βιβλίου και μουσικό Δέσποινα Σουγιούλ γλιστρούν κρυφά από το Δέντρο της Καλοσύνης και αναζητούν τον Μάνο.

Τον αναζητούν για να του χαρίσουν ένα μικρό χάρτινο φεγγαράκι που θα τον ταξιδέψει παντού, εφτά νότες πασπαλισμένες με ζάχαρη για να γλυκάνουν τη ζωή του και ένα τραγούδι για να έχει συντροφιά.

Θα τον βρουν άραγε;

Τραγούδια, χοροί, χρώματα και ζωγραφιές, τσέπες γεμάτες λέξεις και ένα παραμύθι συνθέτουν το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα με στόχο να γνωρίσουν τα παιδια τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Τη δράση οργανώνουν η Δέσποινα Σουγιούλ και η Ελένη Γραφάκου.

17:00-18:30

Εργαστήριο Β

Ο Μάνος Χατζιδάκις στο Θέατρο: Όρνιθες.

Σε ποια πόλη μπορεί κανείς να ζήσει ήσυχα, ειρηνικά και πλούσια; Αυτό ψάχνουν να βρουν οι δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης μαζί  με τον Τσαλαπετεινό.

Λύση δεν βρίσκεται και για αυτό αποφασίζουν να χτίσουν μαζί με τη βοήθεια όλων των πουλιών μια νέα χώρα... Θα τα καταφέρουν άραγε; Θα μπορέσουν να ζήσουν όλοι μαζί άνθρωποι και πουλιά ειρηνικά κι αγαπημένα;

Ο Πέτρος Μουγιακάκος, δάσκαλος θεατρικής αγωγής και η Δώρα Χάρτμαν, εικαστικός, θα βοηθήσουν τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους χώρα μέσα από θεατρικά δρώμενα και εικαστικές κατασκευές.

19:00-21:00

Τα τραγούδια του Μάνου.

Παρέες μουσικών συναντιούνται στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να τραγουδήσουν τραγούδια που ταξίδεψαν στον χρόνο κι έφτασαν σήμερα να συναντηθούν με μικρούς και μεγάλους στον χώρο αυτό.

Γιατί αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει κάποτε... μόνο με τη μουσική!

Συμμετέχουν αλφαβητικά:

Λαμπρινή Γιώτη – Γιώργος Τσιμπουξής

Ναταλία Κάντζια

Αλίνα Κοτσοβούλου

Δέσποινα Παπαδάκη

Νίκος Πλάτανος

Δέσποινα Σουγιούλ

Νίκος Χατζηελευθερίου

Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών με διεύθυνση της Δέσποινας Σουγιούλ,

Κομπανία ελληνικού τραγουδιού του ΣΑΚΑ

Η είσοδος στα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Παρακαλείστε, για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε σωστά τις δράσεις των παιδιών, να δηλώσετε τη συμμετοχή τους:

τηλέφωνο: 6936903803

e-mail: dsouyioul@yahoo.gr