Quantcast

Μαφιόζικη εκτέλεση πυγμάχου στη Βάρη: Βρήκαν και όπλο πάνω του - Νέα στοιχεία ψάχνει η ΕΛΑΣ

Νέα στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες της αστυνομίας για την μαφιόζικη εκτέλεση, λίγο μετά τις 9 το πρωί στη Βάρη, του γνωστού Πατρινού πυγμάχου, Τάσο Μπερδέση.

Δύο άτομα τον «γάζωσαν» στη μέση του δρόμου, την ώρα που περπατούσε επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Οι δράστες επέβαιναν σε θηριώδες μαύρο αυτοκίνητο και ο συνοδηγός «γάζωσε» τον πυγμάχο την ώρα που κατευθύνονταν σε πυγμαχικό σύλλογο που βρίσκεται στο σημείο. 

Νέα στοιχεία - Είχε πιστόλι πάνω του

Το τελευταία χρόνια διέμενε μόνος του στην Αθήνα και προετοιμάζονταν για αγώνες, ενώ κατά καιρούς απασχολούνταν για την φύλαξη επιχειρηματιών και ως πορτιέρης σε διάφορα κλαμπ. 

Οι έρευνες των αρχών επεκτείνονται και στην Πάτρα, λόγω ανοικτών διαφορών που είχε το θύμα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι το οποίο ο πυγμάχος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοφορία, καθώς σε έλεγχο της αστυνομίας είχε βρεθεί πάνω του ένα πιστόλι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτέλεσή του θεωρείται επαγγελματική καθώς οι δράστες γνώριζαν το δρομολόγιο του Μπερδέση και του έστησαν «καρτέρι» θανάτου κοντά στον πυγμαχικό σύλλογο που συνήθιζε να προπονείται καθημερινά.

Το όνομά του κατά το παρελθόν φέρεται να έχει εμπλακεί σε υποθέσεις της νύχτας, ακόμα και σε δολοφονίες στην Πάτρα ενώ ήταν και καταζητούμενος στη Βουλγαρία για παρόμοιες υποθέσεις.

Κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, μια ανθρωποκτονία και υπόθαλψη εγκληματία σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις για τις οποίες μάλιστα είχε αθωωθεί και στα τρία δικαστήρια.

Οσον αφορά στην ανθρωποκτονία για την οποία είχε κατηγορηθεί, στο πρωτόδικο δικαστήριο ήταν φυγόδικος, πλην όμως στο Εφετείο είχε αθωωθεί καθώς είχε παρουσιάσει ισχυρότατο άλλοθι.

 

Στην Ασφάλεια εκτιμούν ότι πρόκειται για άλλο ένα συμβόλαιο θανάτου με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο της νύχτας και της Greek Mafia. 

 

Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν διεθνής πυγμάχος, στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Παναθηναϊκού και το 2018 ακυρώθηκε η συμφωνία του με την ομάδα του Ολυμπιακού λόγω αντιδράσεων από τους φίλους των ερυθρόλευκων.

Είχε γίνει ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι Survival Secret, έχοντας αναδειχθεί και νικητής, ενώ στο παρελθόν είχε θυελλώδη δεσμό και με την Star Ελλάς 2008, Διονυσία Κουκίου. 

 

Η πυγμαχία, η νίκη στο Survival και η σχέση με πρώην σταρ Ελλάς 

Ο Μπερδέσης, πέρα από τους αγώνες πυγμαχίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έγινε γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό και από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι επιβίωσης Survival Secret, στο οποίο μάλιστα είχε αναδειχθεί νικητής.

Ο Τάσος Μπερδέσης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 23 Νοεμβρίου του 1982. Είχε άλλα δύο αδέρφια, την Αγγελική και τον Κώστα.

Μετακόμισε στην Αθήνα για να ακολουθήσει το όνειρο του στον χώρο της πυγμαχίας Ο Μπερδέσης είχε μία πολύ μεγάλη σχέση που έφτασε σχεδόν στα σκαλιά της εκκλησίας με την πρώην σταρ Ελλάς, Διονυσία Κουκίου.

Σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο του 2020 στο kedenews είχε δηλώσει ότι "βασικός μου στόχος αυτή τη στιγμή είναι να κατακτήσω έναν τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επαγγελματικής Πυγμαχίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι επαγγελματίας πυγμάχος. Πάντοτε ένας αθλητής θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Πάνω απ’ όλα, αυτό που θέλω είναι να έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στηρίζουν δυναμικά, οικονομικά και κυρίως ψυχολογικά. Η πυγμαχία είναι ένα ολυμπιακό, αρχαιοελληνικό άθλημα, κι αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μας κάνει να δίνουμε την ψυχή μας. Κάθε μέρα, ώρα και λεπτό που περνάει προσπαθώ να γίνομαι όσο καλύτερος μπορώ και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται".

Το περιστατικό φαίνεται να ανήκει στον “πόλεμο” που έχει ανοίξει εδώ και μήνες στον χώρο της νύχτας.