Quantcast

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές - Εκκενώνονται τα Αθίκια - Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση - Επί τόπου ο Χαρδαλιάς

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη στις Κεχριές της Κορίνθου, όπου μαίνεται από το πρωί της Τετάρτης φωτιά σε δασική έκταση.

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά φαίνεται να κατευθύνεται προς Αθίκια Κορινθίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, η φωτιά παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς η ισχύς των ανέμων που ανά διαστήματα φθάνει έως και τα επτά μποφόρ ενισχύει την εξάπλωση της, ενώ κινείται απειλητικά προς κατοικημένη περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νανόπουλος έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, ενώ οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται συνεχώς.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα.

Επί τόπου βρίσκονται ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Μαθιά, χωρίς να απειλούνται σπίτια σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Πυροσβεστική  εισηγείται την προληπτική εκκένωσή του.

 

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει φωτιά και στις 9 Ιουλίου.