Μάχη με τις φλόγες σε Ραφήνα και Βαρνάβα - Διεκόπη η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στην Αττική δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Το μεσημέρι της Τρίτης ξέσπασαν δύο φωτιές, η μία στη Ραφήνα και η δεύτερη στον Βαρνάβα, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τις αρμόδιες αρχές.

Η πυρκαγιά στη Ραφήνα καίει πευκόφυτη έκταση, στη συμβολή της Λεωφόρου Μαραθώνος με τη Ροδοδάφνης.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Μαραθώνος από την οδό Φλέμινγκ έως την οδό Αργιθέας όπου ενεργούνται εκτροπές, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους. 

Επιτόπου βρίσκονται και επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Όπως έγινε γνωστό, στη Ραφήνα μεταβαίνει εσπευσμένα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

Φωτιά και στον Βαρνάβα

Εν τω μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Βαρνάβα. ?

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση, στην Κοκορέτσιζα.

Στο σημείο επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρακαλεί τους κατοίκους των δύο περιοχών να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.