Με μίνι καύσωνα αποχαιρετά ο Ιούνιος - Τους 40°C έπιασε το θερμόμετρο την Τρίτη - Υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη

Με έναν... μίνι καύσωνα και με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου μας αποχαιρετά η τελευταία ημέρα του Ιουνίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Δίον Πιερίας και ήταν με 40.3 βαθμούς. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.

Μίνι καύσωνας σε όλη τη χώρα: Στους 40 °C το θερμόμετρο - Υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη [Πίνακες]

Σύμφωνα με το Meteo, οι θερμοκρασίες στη χώρα μας θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα κατά τις επόμενες ημέρες. Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται έως την Παρασκευή σε επιλεγμένες πόλεις, η θερμοκρασία στη Λάρισα αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς ενώ στο κέντρο των Αθηνών η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

2

Στους 38 °C το θερμόμετρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ρεκόρ 15ετιας για τη συγκεκριμένη μέρα

Απότομα σκαρφάλωσε σήμερα ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη, απόρροια του μίνι-καύσωνα που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το Voria, η θερμοκρασιακή διαφορά σε σχέση με χθες, όταν η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 31 βαθμούς Κελσίου μέσα στην πόλη, είναι τόσο έντονη που και ο δείκτης δυσφορίας, (πόση ζέστη αισθανόμαστε πραγματικά), υπερέβη τους 40°C.

Στις 15:58, η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο έλειψε να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου (37.8°C), όπως προκύπτει από τις μετρήσεις του Μετεωρολογικού Σταθμού Ιστορικού Κέντρου. Μάλιστα, σύμφωνα με το αρχείο του Σταθμού, καταρρίφθηκε το θερμοκρασιακό ρεκόρ της τελευταίας 15ετίας -για τη συγκεκριμένη ημέρα-, που ήταν 37,6 βαθμοί Κελσίου στις 30 Ιουνίου του 2017!

Ο καιρός την Τετάρτη - Αναλυτική πρόγνωση

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και την Τετάρτη. Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά και ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 35, στη Θεσσαλία από 21 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 35.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.