Με ψυχολογικά προβλήματα ο 64χρονος που συνελήφθη γιατί πετούσε γκαζάκια στο προαύλιο της Βουλής

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατείται σύμφωνα με πληροφορίες από την Βουλή, ο άντρας που πέταξε γκαζάκι στον προαύλιο χώρο της Βουλής, στο ύψος των ανθοπωλείων.

Το γκαζάκι στο οποίο είχε δέσει επάνω ένα σημείωμα, ευτυχώς δεν εξερράγη και ο ίδιος συνελήφθη από την φρουρά της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στην κατοχή του είχε και ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Ο άνδρας ηλικίας 64 ετών, διέσχιζε πεζός γύρω στις 18.50 το απόγευμα την Βασιλίσσης Σοφίας και στο ύψος των ανθοπωλείων, όπου υπάρχει καγελόπορτα, πέταξε το γκαζάκι στον προαύλιο χώρο. Στο σημείο υπήρχαν και αστυνομικοί της ΥΑΒΕ (φρουρά της Βουλής) που τον αντιλήφθηκαν, ενώ μια μηχανή της υπηρεσίας που περιπολεί, τον ακινητοποίησε στην διασταύρωση της Πανεπιστημίου με την Βουκουρεστίου και τον οδήγησε στο φυλάκιο επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Πάνω του βρέθηκαν ένα μπετόνι υγρό με βενζίνη –όπως αναφέρουν πηγές της Βουλής- καθώς και σε τσάντα αλλά πέντε γκαζάκια.

Στη Βουλή επισημαίνουν πως έχει μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα οργανωθεί ειδικό σχέδιο δράσης, εξωτερικά, με δίκυκλες μοτοσικλέτες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στην συνέχεια στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πρόκειται για άνδρα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είναι γνωστός στις αρχές από το 2012 όταν είχε πάει στο Ζάππειο και είχε δεθεί με καλώδια και απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει.

Πέρσι είχε φτιάξει ένα ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού και το είχε τοποθετήσει σε ένα άγαλμα απειλώντας να τον τινάξει στον αέρα.