Quantcast

Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ρεύμα το νησί - Στις φλόγες Αγρίνιο και Σουφλί, εκκενώθηκαν οικισμοί

Εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου. Στις φλόγες το νησί των Ιπποτών ενώ πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στο Σουφλί, όπου εκκενώθηκε χωριό. 

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Φωτιά και στη Ρόδο: Επιχειρεί το ρωσικό Beriev-200 - Εκκενώνεται η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις με τη συνδρομή εναέριων μέσων, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev-200, επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα της Ρόδου.

Η πυρκαγιά μαίνεται στη δυτική πλευρά του νησιού, μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας. Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ έχουν ζητηθεί εναέριες ενισχύσεις από την Αθήνα.

Δόθηκε εντολή για προληπτική της Κοιλάδας των Πεταλούδων από τους επισκέπτες. Πάντως, σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Από το πρωί το νησί της Ρόδου είχε τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή εξαιτίας πολύ αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σουφλί: Εκκενώθηκε χωριο 

Η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Κοτρωνιά στο Σουφλί οδήγησε στην προληπτική εκκένωσή του. Από το χωριό έφυγαν έξι κάτοικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο γειτονικό χωριό Δαδιά. Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 57 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.