Quantcast

Μεγάλη φωτιά στη Ζήρεια Αχαϊας: Επιχείρηση απομάκρυνσης λουομένων σε Λαμπίρι και Καμάρες – Κλειστή η εθνική, ουρά από εγκλωβισμένα οχήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη επιχείρηση της  ΕΛ.ΑΣ αυτή την ώρα σε εξέλιξη στην περιοχή Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια λουόμενοι και κάτοικοι που βρίσκονται στην παραλία και σε beach bar της περιοχής.

Ήδη έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μεριμνήσουν για απομάκρυνση των πολιτών με ασφάλεια προκειμένου να απεγκλωβιστεί η παλαιά εθνική οδός.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Αχαΐας και όσοι κινούνται στα όρια της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για αποχώρηση από το σημείο.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού από παραλίες και δρόμους 

Αυτήν την ώρα μεγάλος αριθμός λουομένων που ήταν στην παραλιακή των Καμαρών έχει εγκλωβιστεί λόγω μποτιλιαρίσματος στους παράλιους δρόμους. 

Στο σημείο σπεύδουν περιπολικά προκειμένου να διαχειριστούν την απομάκρυνση των οδηγών και να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τους στη φωτιά.

Εχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών της Ζήριας και της Άνω Ζήριας ενώ κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα και στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος συμμετέχουν 4 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα. 

Ουρά χιλιομέτρων στην Εθνική Αθηνών-Πατρών 

Η διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών έχει προκαλέσει ουρά χιλιομέτρων. Εκατοντάδες οχήματα είναι σταματημένα περίπου μια ώρα και όπως διαμαρτύρονται οι οδηγοί, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πέραν του μηνύματος από το 112 ή προσπάθεια απεγκλωβισμού τους μέχρι αυτή τη στιγμή. Πολλά αυτοκίνητα έχουν μείνει από βλάβη υπερθέρμανσης, καθώς λόγω του καύσωνα κρατούν αναμμένες τις μηχανές για το air condition, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση.