Quantcast

Μεροκάματα στον Κορυδαλλό για τον Απόστολο Λύτρα

Πώς ο γνωστός δικηγόρος προσπαθεί να μειώσει τις ημέρες της επερχόμενης ποινής του.

Nα προσαρμοστεί στη νέα σκληρή για τον ίδιο πραγματικότητα προσπαθεί ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Η καθημερινότητα άλλαξε άρδην για τον γνωστό ποινικολόγο, όταν μέσα σε λίγα 24ωρα, από το βράδυ που βιαιοπράγησε κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, και παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, βρέθηκε να παίρνει παραγγελίες από κρατουμένους των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο γνωστός ποινικολόγος άρχισε μεροκάματα στις φυλακές, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε προς τη διοίκηση και το οποίο εγκρίθηκε. Συγκεκριμένα, φέρεται ήδη να εργάζεται στην καντίνα του σωφρονιστικού καταστήματος και η δουλειά του είναι να παίρνει παραγγελίες από τους φυλακισμένους για τρόφιμα, τσιγάρα, απορρυπαντικά και άλλα είδη. Είναι προϊόντα που επιτρέπεται να πωληθούν εντός των φυλακών, ώστε να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες των κρατουμένων, όσων βεβαίως έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθεύονται.

Η δουλειά που αναλαμβάνει πλέον ο γνωστός ποινικολόγος είναι να καθαρογράφει σε μια λίστα τα προϊόντα που ζητά ο κάθε κρατούμενος και να την παραδίδει στον αρμόδιο σωφρονιστικό υπάλληλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά τους.

Πολλοί κρατούμενοι ζητούν να κάνουν μεροκάματα, καθώς οι ημέρες αυτές προσμετρώνται ακόμη και εις διπλούν, ανάλογα με τη θέση στην οποία έχουν τοποθετηθεί. Ετσι, με τον τρόπο αυτόν οι κρατούμενοι καταφέρνουν να εκτίουν γρηγορότερα την ποινή που τους έχει επιβληθεί. Από την άλλη, η απασχόλησή τους με κάποιο αντικείμενο τους βοηθά ψυχολογικά να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα δεδομένα της ζωής τους ως έγκλειστοι και να συνηθίσουν την καθημερινότητα στην κοινωνία των φυλακών.

Οι συγκάτοικοι

Ο Απ. Λύτρας κρατείται στη ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών, τη λεγόμενη και «πτέρυγα VIP», στην οποία βρίσκονται κατηγορούμενοι για οικονομικές υποθέσεις, χαμηλής επικινδυνότητας, όσοι νιώθουν ότι απειλείται η ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μοιράζεται το κελί με τον ιδιοκτήτη ενός μανάβικου που συνελήφθη για ναρκωτικά, καθώς και με τον αποκαλούμενο «μπον βιβέρ της Αράχωβας». Πρόκειται για τον επιχειρηματία που ήταν γνωστός στον χειμερινό προορισμό για το εκκεντρικό του ντύσιμο και ο οποίος έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας, για πλαστογραφία και για οικονομικές απάτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του διαβάζοντας τα βιβλία που του έχουν φέρει στις φυλακές τα οικεία του πρόσωπα. Παράλληλα, οι φήμες για διάφορους τσακωμούς που είχε με συγκρατούμενούς του, κατά τις πρώτες ημέρες της φυλάκισής του, επειδή δήθεν κάπνιζε πολύ στο κελί του, δεν επιβεβαιώνονται.

Βέβαια, ο χρόνος περνά βασανιστικά για τον Απ. Λύτρα, που περιμένει την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου στην αίτηση αποφυλάκισης, την οποία έχει ήδη καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίτησή του ο ποινικολόγος ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με άλλους περιοριστικούς όρους. Ενας από αυτούς θα μπορούσε να είναι ο κατ' οίκον περιορισμός με βραχιολάκι. Ο ποινικολόγος

ισχυρίζεται στην αίτησή του ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επέβαλε η ανακρίτρια, δηλαδή της μη επικοινωνίας με την εν διαστάσει σύζυγό του και της μετοίκησής του από το σπίτι όπου έμεναν μέχρι τότε, ενώ δηλώνει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη σύλληψή του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, ο 52χρονος ποινικολόγος είχε αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο, σχεδόν 36 ώρες μετά τη βίαιη επίθεσή του, η μεγαλύτερη κόρη του, η πρώην σύζυγός του και ένας συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του βρέθηκαν στην οικία όπου διαμένει η Σ. Πολυζωγοπούλου. Το περιστατικό αυτό θεωρήθηκε ως «εισβολή» και, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας ομάδας στην εφαρμογή επικοινωνίας viber στην οποία συμμετείχαν τόσο ο Απ. Λύτρας όσο και η παθούσα, συνέβαλε ώστε οι εισαγγελικές Αρχές να αποφανθούν για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Ο Απ. Λύτρας αναζητείτο από την Αστυνομία, ωστόσο εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα για να παραδοθεί αρκετές ώρες μετά. Ετσι ο εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Την ίδια ώρα, η Σ. Πολυζωγοπούλου φέρεται ότι είναι διατεθειμένη να καταθέσει άμεσα αίτηση διαζυγίου και να ζητήσει την επιμέλεια του παιδιού τους, κόβοντας κάθε σχέση με τον σύζυγό της. Η μεταξύ τους αντιδικία όσον αφορά τον ξυλοδαρμό της θα λυθεί στο δικαστήριο, όταν θα οδηγηθεί εκεί η υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκδίκαση της υπόθεσης δεν πρόκειται να αργήσει πολύ, με τη δίκη του Απ. Λύτρα να ξεκινά από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του νέου δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews