Quantcast

#MeΤoo στη Δικαιοσύνη: Γυναίκα δικαστής καταγγέλλει πρώην εφέτη για βιασμό - Σε εξέλιξη έρευνα από τον Άρειο Πάγο

Σε εξέλιξη η έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά την καταγγελία που έκανε εν ενεργεία δικαστής για τον βιασμό της. 

«Εναντίον του υπάρχει μια μακρά σειρά από καταγγελίες. Όλες τους, ήδη διερευνώνται και οι Αρχές θα δείξουν σύντομα αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες». Η υψηλόβαθμη δικαστική πηγή είναι σαφής όσον αφορά την υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε εν ενεργεία δικαστής προ ημερών, προκαλώντας πανελλήνια αίσθηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, στο ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κόντη που δημοσιεύθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, η καταγγελία έχει ήδη μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του φερόμενου ως θύτη.

Πρόκειται για άνθρωπο που έχει υπηρετήσει επί πολλά έτη την Ελληνική Δικαιοσύνη, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και στο αξίωμα του Προέδρου Διοικητικών Εφετών. 

Η καταγγελία της Διοικητικής Πρωτοδίκη εναντίον του πρώην προέδρου Εφερών αφορά σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, στον βιασμό της, σε χρόνο που καθιστά το αδίκημα μη παραγεγραμμένο, αλλά και σε μακροχρόνιες και επανειλημμένες σεξουαλικές παρενοχλήσεις και πιέσεις σε βάρος της.

Για τη νύχτα του βιασμού, η δικαστής περιγράφει στην καταγγελία της πως είχε βγει με τον πρώην πρόεδρο Εφετών για φαγητό, χωρίς να φαντάζεται τι θα μπορούσε να ακολουθήσει.

«Τον παρακάλεσα να φύγουμε και βγαίνοντας μου ζήτησε να τον συνοδεύσω σε ένα ξενοδοχείο δίπλα. Τον ρώτησα γιατί μένει σε ξενοδοχείο αφού το σπίτι του είναι πολύ κοντά και μου απάντησε, ψευδώς, ότι πηγαίνει που και που να ηρεμεί γιατί είχε εντάσεις σπίτι του. Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, προσπάθησα να φύγω, αλλά με ψυχραιμία επέμεινε ότι θέλει μόνο για λίγα λεπτά παρέα και θέλει μόνο να κουβεντιάσει για τα οικογενειακά του προβλήματα. Μπήκα με δισταγμό στο δωμάτιο του και χωρίς να αφήσει δευτερόλεπτο, μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Τον παρακαλούσα συνεχώς να σταματήσει και του κατέβαζα τα χέρια, ενώ με έγδυνε και έφραζε με το σώμα του τον δρόμο για την πόρτα. Ζήτησα να πάω στο μπάνιο, για να γλιτώσω προσωρινά και δεν με άφηνε. Άρχισα να τον απωθώ και να κλαίω και του είπα ότι δεν θέλω. Αυτός όμως, με κάθισε στο κρεβάτι με το ζόρι πιάνοντας με από τους ώμους και λέγοντας μου να ηρεμήσω και ότι θα είναι ωραία, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και με πίεζε με τα χέρια του σε ασελγή πράξη». 

Μέσα στο όχημα

Στο κείμενο της καταγγελίας, η εν ενεργεία δικαστής αναφέρει ότι η γνωριμία με τον καταγγελλόμενο έγινε όταν σπούδαζε στην Εθνική Σχολή Δικαστών, στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια τονίζει πως ο πρώην πρόεδρος Εφετών την καλούσε να μεσολαβήσει, ώστε εκείνος να έλθει σε σχέση και με άλλες σπουδάστριες.

«Είχε τέτοια διαστροφή, ώστε μου ζητούσε να μεσολαβήσω σε άλλες σπουδάστριες και δόκιμες δικαστικούς, για να συνάψει σεξουαλική σχέση και μαζί τους. Μου παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή το λιγότερο και με άλλη μια τότε σπουδάστρια, ισχυριζόμενος ότι την είχε βοηθήσει στον εισαγωγικό διαγωνισμό και ότι είχε βοηθήσει να εισαχθεί στη Σχολή και άλλη υποψήφια που δούλευε σε δικηγορικό γραφείο με το οποίο αυτός είχε παράνομες δοσοληψίες».

Οι οχλήσεις που δεχόταν η δικαστής ήταν διαρκείς, καθώς, καταγγέλλει ότι την καταδίωκε, προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

«Έχει συμβεί άλλο περιστατικό, για το οποίο υπάρχει και μάρτυρας, να με περιμένει απρόσκλητος έξω από το χώρο εκπαίδευσης μου στο αυτοκίνητό του, να μου ζητάει να μπω μέσα και όταν πλησίασα να βλέπω ότι αυνανίζεται μέσα στο όχημα. Του φώναξα τι κάνει εκεί και μου είπε με πλήρες θράσος τη φράση ''για να είμαι έτοιμος'''». 

Παράλληλα, το κείμενο της καταγγελίας της δικαστού περιλαμβάνει και πληροφορίες για διαφθορά εναντίον του πρώην προέδρου Εφετών. Αυτές οι πληροφορίες, όπως επίσης και οι υπόλοιπες καταγγελίες που υπάρχουν εναντίον του υψηλόβαθμου δικαστικού θα εξεταστούν μία προς μία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.