Quantcast

Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί 81χρονη επιχειρώντας να διανύσει 18 μίλια με windsurf

Λίγες ώρες χωρίζουν πλέον την Αναστασία Γερολυμάτου, 81 ετών, από την προσπάθειά της να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς - Κυλλήνης με ιστιοσανίδα (windsurf) και να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Είναι πανέτοιμη να διανύσει μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα, θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Η απόπειρα για τον διάπλου θα γίνει αύριο Σάββατο, 24 Αυγούστου, ημέρα για την οποία αναμένονται ιδανικές καιρικές συνθήκες και ευνοϊκός άνεμος.

Η αθλήτρια, μαζί με τον διοργανωτή, Γιάννη Σκουρογιάννη, κάνουν από το πρωί τις τελευταίες προετοιμασίες, προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

«Είναι η τελευταία προπόνηση. Είμαι πολύ αισιόδοξη και αισθάνομαι δυνατή. Έχει αρκετό αέρα και ο καιρός θα είναι πολύ καλός», δήλωσε η Αναστασία Γερολυμάτου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FΜ», από την παραλία της Σκάλας, όπου βρισκόταν για τις τελευταίες προετοιμασίες.

Όπως η ίδια εξομολογήθηκε έχει λίγο «καρδιοχτύπι, αλλά καθόλου άγχος». Πρόσθεσε, δε, πως το βράδυ θα κοιμηθεί «ήσυχη σαν πουλάκι κι ας είναι το τελευταίο πριν το συγκεκριμένο εγχείρημα».

Η κ. Γερολυμάτου ξεκίνησε να κάνει windsurf σε ηλικία 41 ετών και τα τελευταία 40χρόνια έχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, υποστηρίζει πως η εμπειρία είναι μοναδική.

«Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και... άνοστες θάλασσες».

Στο πλευρό της έχει αρκετούς ανθρώπους να της συμπαραστέκονται, την οικογένεια και τους φίλους της, ενώ το μήνυμα που στέλνει η κ. Αναστασία όσον αφορά τη μετατροπή των ονείρων σε πράξη είναι πως «η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και τίποτε άλλο. Αρκεί να το πιστεύουμε, να το θέλουμε και να γυμναζόμαστε καθημερινά».

Ο στενός συνεργάτης της κ. Γερολυμάτου και διοργανωτής του διάπλου, Γιάννης Σκουρογιάννης, πρόσθεσε στο "Πρακτορείο 104,9Fm" πως οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να πραγματοποιηθεί ο διάπλους.

 «Είναι ένα πέρασμα αρκετά δύσκολο, αυτό μεταξύ Κεφαλονιάς και Πελοποννήσου, γιατί οι άνεμοι αλλάζουν κάθε δύο - τρεις ώρες. Πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός και γι' αυτό νομίζω ότι κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα να το κάνει με windsurf».

Είπε ακόμη πως η όλη προσπάθεια γίνεται από μια «πολύ καλή, ενωμένη ομάδα, από γιατρό και ανθρώπους που γνωρίζουν από σερφ, από καιρό και από θάλασσα. Μία ομάδα που να το κάνει με ενθουσιασμό, με αγάπη, γιατί όλοι είμαστε εθελοντές. Βάζουμε πλάτη να προβληθεί το νησί, η Κεφαλονιά και το Ιόνιο. Είναι μοναδικό αυτό που κάνει η Αναστασία, ξεχωριστό, τρελό, για μια κυρία 81 ετών, αλλά θα τα καταφέρουμε».