Quantcast

Μονή Πετράκη: Ο ιερέας είχε επιτεθεί στο παρελθόν και σε δημοσιογράφους - Το ΒΙΝΤΕΟ με τον καβγά

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 37χρονος ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη. 

Την ίδια ώρα, οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον "άνθρωπο του Θεού", πραγματικά συγκλονίζουν.

Όπως προκύπτει, ο ιερέας είχε στο παρελθόν επιτεθεί και σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στο χωριό Αγία Βαρβάρα, στην Ημαθία.

Μιλώντας στο MEGA, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρολίδης, αναφέρθηκε στο περιστατικό ενώ προβλήθηκε και σχετικό βίντεο. "Ο πρωταγωνιστής του βίντεο που δείξατε με τον καβγά με τον ιερέα είμαι εγώ" διευκρίνισε ο δημοσιογράφος εξηγώντας στη συνέχεια την περιπέτειά του με τον συγκεκριμένο ιερέα το 2015.

"Το σοκ ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, πριν από έξι χρόνια, όταν μία Κυριακή ξεκινήσαμε να πάμε στην εκκλησία και βρεθήκαμε στο αστυνομικό Τμήμα με συνοδεία δύο περιπολικών" αναφέρει. "Στις 31 Μαΐου το 2015 βρέθηκα στο χωριό αυτό για να κάνουμε ένα ρεπορτάζ λαογραφικού χαρακτήρα. Επειδή ήταν εύκολο ρεπορτάζ πήρα μαζί μου και δύο νέα παιδιά, σπουδαστές δημοσιογραφίας. Είχαμε μπει στην εκκλησία να κάνουμε το ρεπορτάζ, και εκεί που γινόταν η Θεία Λειτουργία, ο παπάς άρχισε να μαλώνει με τον ψάλτη" είπε.

"Όταν πήγαμε να φύγουμε μας ζήτησαν το υλικό από την κάμερα και δεν μας άφηναν να φύγουμε" συνέχισε λέγοντας μάλιστα πως μέσα σε λίγα λεπτά το προαύλιο της εκκλησίας μετατράπηκε σε... Φαρ Ουέστ.

"Ένας από το περιβάλλον του ιερέα έπιασε την κοπέλα που είχα μαζί μου από τον λαιμό, κόντεψε να της σπάσει τον λαιμό για να της πάρει το κινητό, επειδή τραβούσε φωτογραφίες. Ο ιερέας επιτέθηκε στο νεαρό που είχα μαζί μου, προσπάθησε να του πάρει την κάμερα, έσπασε το καπάκι, την έριξε κάτω και την έκανε κομμάτια" ανέφερε, σχολιάζοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που τον γνώρισε.

Σύμφωνα με την περιγραφή του δημοσιογράφου, ο ιερέας χτυπούσε την καμπάνα για να έρθει στο σημείο κόσμος, ότι δήθεν απειλείται η εκκλησία.

«Ο ιερέας αυτός τέθηκε σε αργία μετά το επεισόδιο, όμως επανήλθε και τοποθετήθηκε σε άλλη ενορία μέχρι που το 2018, στις 14 Ιουνίου, ήρθε ένα αστυνομικό δελτίο ότι ιερέας συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών" υπογράμμισε ο Δημήτρης Καρολίδης. "Σε έναν αστυνομικό έλεγχο είχαν βρει κάτι πιτσιρικάδες με τσιγαριλίκια. Αυτοί οι πιτσιρικάδες όταν ρωτήθηκαν πού τα βρήκαν, είπαν ότι τους τα έδινε ο παπάς".

"Άρχισαν να παρακολουθούν τον παπά, τον συνέλαβαν κάποια στιγμή και βρέθηκε στην κατοχή του και μικροποσότητα κοκαΐνης, την οποία είχε κρυμμένη σε απόκρυφο σημείο του σώματός του" κατέληξε ο δημοσιογράφος.