Quantcast

Mόνο στο real.gr: Στα ίχνη του δεύτερου ληστή της τράπεζας – Πώς βοήθησε τον δραπέτη και ποιο είναι το προφίλ του

Στα ίχνη και του δεύτερου ληστή του Τραπεζικού υποκαταστήματος στην οδό Μητροπόλεως, βρίσκεται η Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από την σύλληψη του επικίνδυνου δραπέτη με το τατουάζ, του ανθρώπου δηλαδή που κρατούσε το Καλάσνικοφ στην συγκεκριμένη ληστεία.

Πρόκειται για άτομο που κινείται αποκλειστικά στο χώρο των ποινικών και μάλλον γνωρίστηκαν με τον 33χρονο μέσα στις φυλακές. Άλλωστε και ως γνωστόν ο 33χρονος με το τατουάζ στο πόδι και τον αριστερό βραχίονα, ήταν ήδη δραπέτης από τις 2 Αυγούστου όταν παραβίασε τη τέταρτη πενθήμερη άδεια που είχε λάβει.

        Στο μεταξύ και όσον αφορά στον εντοπισμό και την σύλληψη του 33χρονου, που κατά το παρελθόν φέρονταν να είχε σχέση με ένοπλες οργανώσεις χωρίς όμως ποτέ να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που είχε εμπλακεί στις έρευνες σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής, όλο αυτό το διάστημα εντόπιζε τα ίχνη του, πλην όμως ο 33χρονος κατάφερνε να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά.

        Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, όταν διέπραξε την ληστεία με τον συνεργό του στο κέντρο τις Αθήνας, κατέφυγε έπειτα από την μοιρασιά των χρημάτων, σ’ ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην περιοχή του Κορυδαλλού.

        Η Αντιτρομοκρατική σύντομα εντόπισε το ξενοδοχείο, πλην όμως όταν έκαναν την έρευνα ο δραπέτης είχε ήδη φύγει και είχε μετακινηθεί σ’ άλλο ξενοδοχείο, επίσης ημιδιαμονής, επίσης στην περιοχή του Κορυδαλλού.

        Εν ολίγης ο 33χρονος ανά δύο τρεις μέρες άλλαζε ξενοδοχεία σε περιοχές όπως ο Κορυδαλλός, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και εσχάτως στο κέντρο τις Αθήνας, μέχρι που νοίκιασε μαζί με την φίλη του διαμέρισμα μέσω πλατφόρμας χρονομίσθωσεις στην περιοχή Ελληνορώσων.

        Μάλιστα ελάμβανε μέτρα αντί παρακολούθησης, καθώς κατά τις μετακινήσεις του έβγαζε την μπαταρία από το κινητό του τηλέφωνο για να μην εντοπίζεται, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσε ράδιο ταξί καλώντας απανωτες κλήσεις σε Εταιρείες, ώστε να δει εάν παρακολουθείται.

        Τελικά οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν εκ νέου τα ίχνη του και να του στήσουν ενέδρα κοντά στο διαμέρισμα που είχε ενοικίαση και να τον συλλάβουν.

        Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες έρευνες που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, διαπίστωσαν πως ο 33χρονος όλο αυτό το διάστημα δεν είχε καμιά επαφή με άτομα που κινούνται στον Αντιεξουσιαστικό χώρο.