Quantcast

Μπακογιάννης στον realfm 97,8: Πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων

"Αυτή τη στιγμή που μιλάμε λειτουργεί το 1595, είναι η τηλεφωνική γραμμή του Δήμου Αθηναίων. Εκεί οποιοσδήποτε Αθηναίος, οποιαδήποτε Αθηναία μπορεί να πάρει τηλέφωνο, να μιλήσει για την ανάγκη του ή την ανάγκη της, αυτό αξιολογείται από μία ομάδα ειδικών και έρχεται ένας άνθρωπος του Δήμου Αθηναίων στο σπίτι, σε βοηθάει εάν θέλεις να πάρεις φάρμακα ή φαγητό, άμα πρέπει να κάνεις μία ένεση, οτιδήποτε είναι αυτό το οποίο μπορεί να χρειαστεί", δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον realfm 97,8, περιγράφοντας πώς λειτουργεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Plus.

"Οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να είμαστε όλοι μία οικογένεια σε αυτή την πόλη. Να είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον. Το σύστημα αυτό λειτουργεί πιλοτικά ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, δουλεύει σωστά, ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των ανθρώπων πολύ σύντομα και αποτελεσματικά. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε πάνω από 100 άτομα την ημέρα", σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στους Γιώργο Χουδαλάκη και Στεφανία Κασίμη.

"Έχουμε 70 μηχανήματα τα οποία σαρώνουν από άκρη σε άκρη την πόλη σε δύο βάρδιες. Ουσιαστικά απολυμαίνουμε όλη την πόλη. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε στάσεις, σε παγκάκια, απολυμαίνουμε κάθε μέρα όλα τα νοσοκομεία και όλο αυτό γίνεται με όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν πάρει ειδικές άδειες, ο νόμος το προβλέπει, αλλά είναι εκεί και είναι εκεί έξω", ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

"Χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο πήρε με συντριπτική πλειοψηφία μία απόφαση για δύο νέες δομές στην πόλη. Για μία δομή για τους αστέγους, η οποία θα είναι μία πολυδύναμη δομή που θα λειτουργεί και ως κέντρο ημέρας, και ως υπνωτήριο και ως ξενώνας. Είναι το μεγαλύτερο άλμα στην προσπάθεια μας να διαχειριστούμε την αστεγία που έχει γίνει στην πόλη τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια. Η νέα δομή έχει δυναμικότητα η οποία αγγίζει τα 400-450 άτομα. Αυτή η δομή θα είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες. Ταυτόχρονα, ψηφίσαμε για άλλη μία νέα δομή που κάνουμε μαζί με τον ΟΚΑΝΑ και τον ΚΕΘΕΑ που θα είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα αποκτά χώρο φιλοξενίας για τους χρήστες", πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης