Quantcast

Μπαράζ ελέγχων ΣΔΟΕ-Επιθεώρησης Εργασίας στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης - Έκλεισαν τα περίπτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Κατέβασε ρολά για λίγες ώρες το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς δέχτηκε απανωτούς ελέγχους κλιμακίων του ΣΔΟΕ και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, που είναι ο φορέας που διοργανώνει το Φεστιβάλ, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα περίπτερα του Φεστιβάλ έκλεισαν και θα παραμείνουν για σήμερα κλειστά.

«Αναγκαστήκαμε να κατεβάσουμε ρολά στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια. Δεν το έκλεισε ο κορωνοϊός και το κλείνουν οι υπηρεσίες. Δεχτήκαμε πολλαπλές επιδρομές από κλιμάκια του ΣΔΟΕ και της Επιθεώρησης Εργασίας. Σε τρεις μέρες ήρθαν δύο φορές. Κόβουμε αποδείξεις και τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας. Δεν γίνεται να μας γράφουν πρόστιμα. Για να διαμαρτυρηθούμε αποφασίσαμε να κατεβάσουμε σήμερα τα ρολά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ και.πρόσθεσε πως και ο κόσμος τους συμπαραστέκεται απόλυτα στην απόφαση τους αυτή.