Quantcast

Μυλωνοπούλου: «Ο Μπάμπης φοβόταν την αλήθεια όχι εμένα»- Βίντεο

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, που συνέβαλε καθοριστικά στο να αποκαλυφθεί ότι  Μπάμπης Αναγωστόπουλος δολοφόνησε την άτυχη Καρολάιν, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την έκβαση της δίκης.

Μιλώντας για την ποινή που επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς η κ. Μυλωνοπούλου ανέφερε, «η απόφαση επέφερε την δικαίωση και την κάθαρση. Δικαίωση και ανάπαυση για την ψυχή της. Αυτό ως εδώ. Η πραγματικότητα όμως απέχει, γιατί η κοπέλα αυτή δεν θα μπορέσει να δει ξανά το παιδί της, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα της. Η κοπέλα αυτή είναι μέσα σε έναν τάφο. Αλλά θεωρητικά η απόφαση έδωσε δικαίωση στην ψυχούλα της».

Μιλώντας για την κατάθεσή της και για το γεγονός ότι αυτή «τρόμαζε» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η σύμβουλος ψυχικής υγείας υποστήριξε ότι αυτό συνέβαινε επειδή «φοβόταν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Αυτό ήταν το πρώτο και το τελευταίο που φόβιζε τον Αναγνωστόπουλο, διότι ήταν ακριβώς αυτό που είχε αντικρούσει το θέατρο του. Τα ασύστολα ψεύδη, το θέατρο του, την παραποίηση της πραγματικότητας».

Ερωτηθείσα για τη συγγνώμη του Αναγνωστόπουλου στο δικαστήριο η κ. Μυλωνοπούλου ανέφερε, «ποια συγγνώμη; Συγγνώμη από τα χείλη του, όταν επί 37 ημέρες κορόιδευε όλον τον κόσμο, όταν η απολογία του ήταν μια παρωδία, όταν διαστρέβλωσε τα πάντα, όταν αποδόμησε τους πάντες, όταν έφτιαξε ένα σενάριο όπως αυτός το ήθελε; Ποια συγγνώμη; Που σκότωσε την γυναίκα του, ενώ κοιμόταν; Που πνίγει το κουτάβι του; Δεν έχει ίχνος αισθημάτων δεν έχει, δεν έχει ίχνος ενσυναίσθησης, είναι αδίστακτος».

Στο ερώτημα, τι θα έλεγε στη μικρή Λυδία, την κόρη της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αν τη συναντούσε μετά από χρόνια η Ελένη Μυλωνοπούλου είπε πως «για τον πατέρα της δεν θα της έλεγα απολύτως τίποτα, αυτό είναι δουλειά των παιδοψυχολόγων. Για τη μητέρα της όμως θα της έλεγα πόσο θαυμάσια μητέρα ήταν. Πόσο λάτρευε το παιδί της. Την απεριόριστη αγάπη που είχε για αυτό. Το παιδί πρέπει να μάθει την αγάπη που έδινε σε όλα τα πλάσματα».

 

Συνήγορος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Η τιμωρία ήταν δεδομένη και φυσικά δίκαιη»

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την αντίδραση του πελάτη του μετά το άκουσμα της ποινής που του επιβλήθηκε. 

«Ήταν μια ποινή που ενδεχομένως υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού του πελάτη μου. Την αποδέχθηκε όπως θα την αποδεχόταν ο καθένας στο επίπεδο που είχε φθάσει η υπόθεση» δήλωσε ο δικηγόρος και ανέφερε ότι ο Αναγνωστόπουλος μιλά συνεχώς για την απώλεια της συζύγου του την οποία, όπως λέει, δεν θα ξεπεράσει ποτέ.

Σχολιάζοντας την μη αναγνώριση ελαφρυντικών ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε πως «μιλάμε για μια πράξη που έχει λάβει τις διαστάσεις που έχει λάβει. Η τιμωρία ήταν δεδομένη και φυσικά και δίκαιη στον βαθμό που έπρεπε να επιβληθεί. Δόθηκαν όλα τα δεδομένα και ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις. Η απόφαση είναι αποδεκτή και είναι σεβαστή». 

Σχετικά με το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης ο δικηγόρος σημείωσε πως «είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν θα γίνει έφεση. Η άσκηση έφεσης είναι δικαίωμα κάθε κατηγορουμένου. Θα το κρίνουμε και θα το αξιολογήσουμε».

 

«Κατέστρεψα δύο οικογένειες αλλά καταστράφηκα και ο ίδιος»

Λίγο πριν από το άκουσμα της ποινής, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έκανε μια δήλωση στον ΑΝΤ1, μέσω του δικηγόρου του.

«Από το δικαστήριο δεν περιμένω τίποτα άλλο παρά την τιμωρία μου, γιατί αξίζω τιμωρία γι' αυτό που έκανα. Η λέξη συγχώρεση είναι πολύ μικρή», δήλωσε ο δολοφόνος της Καρολάιν.

«Κατέστρεψα δύο οικογένειες, καταστράφηκα και ο ίδιος. Όσα είπα στην απολογία μου, είναι αυτά που αισθάνομαι για τη γυναίκα που αγάπησα τόσο και συνεχίζω να αγαπώ αλλά και αυτά που έζησα εκείνο το μοιραίο βράδυ με την Καρολάιν» υποστήριξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.