Quantcast

Μυστήριο με τον θάνατο του Έλληνα δικηγόρου της Ρωσίδας κατασκόπου - Πώς βρέθηκε νεκρός

Ο μυστηριώδης θάνατος του δικηγόρου που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο να βγάλει χαρτιά στην Ελλάδα.

Ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος του δικηγόρου της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνας Σμίρεβα ή «Μαρίας Τσάλλα» όπως συστήνονταν στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος που την είχε βοηθήσει να νομιμοποιηθεί στη χώρα μας, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του.

Ο δικηγόρος είχε γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, με επιγραφή στα ρώσικα, ενώ βοηθούσε σταθερά μέλη της ρωσικής κοινότητας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος είχε μεγαλώσει στη Ρωσία, μέχρι τα 18 του χρόνια. Στην Ελλάδα έφτασε ως υπότροφος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το φθινόπωρο του 2021, ο δικηγόρος βρέθηκε νεκρός στα 40 του χρόνια στον καναπέ του σπιτιού του. Τον βρήκε στον καναπέ του σπιτιού του, η ίδια του η κόρη σύμφωνα με τον Alpha. «Ευγενικός, εργατικός, χαμηλού προφίλ. Γύρισε μια μέρα στο σπίτι του και δεν ξύπνησε. Τον βρήκε η κόρη του μέσα στο σπίτι», ανέφερε φίλος και συνάδελφός του. 

«Ήταν υπότροφος του υπουργείου Εξωτερικών. Ως υπότροφος ξεκίνησε, τελείωσε, μετά πήρε την ελληνική υπηκοότητα, μετά γράφτηκε ως ασκούμενος και μετά έγινε δικηγόρος. Έδωσε τις εξετάσεις του Συλλόγου και έγινε δικηγόρος. Μέχρι τα 18 του ήταν έξω. Όταν τελείωσε την άσκηση, άνοιξε το γραφείο του. Χειριζόταν κυρίως υποθέσεις όπως άδειες παραμονής, με τους αλλοδαπούς ασχολήθηκε».

Η ιατροδικαστική έκθεση μιλούσε για ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις εντόπισαν μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του.