Quantcast

Μυστήριο με τους πυροβολισμούς στο Λαγονήσι: «Ο δράστης προσπάθησε να βάλει τον 16χρονο στο αυτοκίνητο»

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Τον δράστη των πυροβολισμών που τραυμάτισαν έναν 16χρονο στο Λαγονήσι αναζητούν οι αρχές.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι τέσσερις προσαχθέντες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να αξιοποιήσουν τυχόν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχει καταγράψει το δρομολόγιο του «πιστολέρο» που τραυμάτισε στον μηρό τον 16χρονο. 

Σημειώνεται ότι κατά την προανακριτική διαδικασία οι δύο ανήλικοι κατέθεσαν ότι δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό τους για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

Όσον αφορά τον 16χρονο, παραμένει νοσηλευόμενος στο Ασκληπιείο της Βούλας χωρίς κίνδυνο για τη ζωή του. Το τραύμα στον δεξιό μηρό είναι διαμπερές από βολίδα των 9mm, με την ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίζει στο σημείο έναν κάλυκα που εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

«Ο δράστης προσπάθησε να βάλει τον 16χρονο στο αυτοκίνητο»

Το περιστατικό καταγράφηκε μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην οδό Κολοκοτρώνη, στο Λαγονήσι.

Σύμφωνα με την κατάθεση συγγενούς του ενός παιδιού, οι δύο φίλοι γύρναγαν από βόλτα, όταν ξαφνικά από ένα αυτοκίνητο με μαύρα φιμέ τζάμια βγήκε ένας άνδρας μιλώντας κάποια ξένη γλώσσα. Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν να τους βρίζει και στα 5 μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε το ένα παιδί.

Αυτό που επισημαίνει συγγενής του παιδιού είναι ότι τον έπιασε από τον ώμο και στα αγγλικά του είπε έλα, προσπαθώντας να τον βάλει μέσα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δύο παιδιά σε κατάσταση σοκ προσπάθησαν να φύγουν. Κρύφτηκαν μάλιστα, σε ένα οικόπεδο και τότε επικοινώνησαν με τους γονείς τους.