Quantcast

Νέα Μάκρη: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου - ΒΙΝΤΕΟ

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία διέταξε άμεσα ποινική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η γυναίκα και το μωρό που κυοφορούσε. 

Έντονο προβληματισμό προκαλεί ο θάνατος 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, με την οικογένεια να καταγγέλλει ότι οφείλεται σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο θάνατός της προήλθε από ενδομήτρια αιμορραγία.

Eισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατό της

Το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.Παράλληλα, αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρήγγειλε την διενέργεια έρευνας για τη διαχείριση του περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της εγκυου στο νοσοκομείο.

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος, Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τα περιστατικά των τελευταίων ωρών και ανέφερε μεταξύ άλλων για τις μεγάλες ελλείψεις σε ασθενοφόρα στην Αθήνα και σε προσωπικό στα νησιά. Όπως τόνισε η προσωρινή λύση για την κάλυψη των θέσεων είναι η ενίσχυση σε διασώστες από την ηπειρωτική χώρα. Σχετικά με τις ελλείψεις, όπως τόνισε υπάρχουν 700 κενές θέσεις σε όλη την Ελλάδα, 500 στην Αττική. «Έχουμε 45 ασθενοφόρα στην Αττική ενώ θα έπρεπε συμφωνα με τους υπολογισμούς να υπάρχουν γύρω στα 120», δήλωσε ακόμη.

«Δεν το σήκωνε κανείς. Έκαναν 100 τηλέφωνα», είπε ο θείος της στον Realfm

Το χρονικό που προηγήθηκε πριν επέλθει ο θάνατος της 19χρονης και του εμβρύου της, περιέγραψε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο θείος της άτυχης κοπέλας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι συγγενείς κάλεσαν ακόμη και ταξί για να μεταφέρει την 19χρονη έγκυο, αλλά ο οδηγός αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη λόγω της κατάστασής της, ενώ καταγγέλλει ότι το ασθενοφόρο που τελικά έφτασε στο σημείο και παρέλαβε την 19χρονη δεν είχε οξυγόνο.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν, ο θείος της 19χρονης εγκύου είπε: «Η κοπέλα ξύπνησε πολύ καλά και κανονικά. Φτιάχνει καφέ για τον άνδρα της για να πάει στη δουλειά και έφυγαν από το σπίτι μαζί, για να πάει να πάρει ψωμί. Πηγαίνει στο σπίτι της και μετά από μία ώρα παίρνει τον άνδρα της τηλέφωνο». «10.10 επιστρέφει ο άνδρας της σπίτι και ξεκινάει να πάρει τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Δεν το σήκωνε κανείς. Έκαναν 100 τηλέφωνα. Όταν 10.24 πήραν ξανά, απάντησαν ότι “ναι, θα έρθουμε”. Είπαν στον γιατρό ότι μία 19χρονη έγκυος έχει πρόβλημα και θέλει ασθενοφόρο να την πάει στο νοσοκομείο. Άργησε το ασθενοφόρο και κάλεσαν ταξί. Με το που βλέπει ο ταξιτζής λέει “παιδιά συγγνώμη εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την κοπέλα στην κατάσταση που είναι”», συνέχισε ο θείος της.

Όπως εξήγησε, η κοπέλα «δεν μπορούσε να περπατήσει, είχε ζαλάδα, πόνους στην κοιλιά και το στήθος και πονοκέφαλο αργότερα. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο ήταν περίπου 1.30. Στις 2 παρά 20 πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας», τόνισε ο θείος της άτυχης γυναίκας. Κατήγγειλε, δε, ότι «όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν είχε οξυγόνο, είχε τελειώσει. Γιατί την πήγαν στο Κέντρο Υγείας;».