Quantcast

Νέα προσαγωγή για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ένα ακόμη άτομο προσήχθη σήμερα για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη στην περιοχή των Εξαρχείων.  

Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος αρχικά είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν κατά την σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά όπως προέκυψε στη συνέχεια, είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της επίθεσης στον γραμματέα του ΜέΡΑ 25. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος δεν είχε απασχολήσει έως τώρα τις αρχές. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 35χρονος αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται πως ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο 17χρονος που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος στον άγριο ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη. Οι Αρχές έχοντας το βίντεο στα χέρια τους προχώρησαν στις αναγνωρίσεις και τις ταυτοποιήσεις, τόσο του 17χρονου όσο και ενός 19χρονου, ο οποίος θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Το χρονικό της επίθεσης

Ομάδα αγνώστων περικύκλωσε το βράδυ της Παρασκευής τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων. Οι άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον στη μύτη. 

Ο κύριος Βαρουφάκης δεν συνοδευόταν από αστυνομικούς, γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν οι νεαροί οι οποίοι, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πρώτα τον προπυλάκισαν και στη συνέχεια του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βαλτετσίου.

Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Κατόπιν αποχώρησε από το νοσοκομείο, ενώ του προτάθηκε να μείνει προληπτικά αλλά δεν ήθελε και έφυγε, αναφέρουν πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ συνήθως συνοδεύεται από πέντε αστυνομικούς πήγε μόνος του στο εστιατόριο όπου στο παρελθόν του είχαν επιτεθεί ξανά.