Quantcast

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τι δήλωσε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας

Η δικαστική λειτουργός έδωσε την τρίτη κατά σειρά προθεσμία στην 33χρονη καθώς έκανε δεκτά τα αιτήματα που κατέθεσε ο συνήγορος της.

Νέα προθεσμία να απολογηθεί στις 21 Δεκεμβρίου πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και Ίριδας. 

Η δικαστική λειτουργός έδωσε την τρίτη κατά σειρά προθεσμία στην 33χρονη καθώς έκανε δεκτά τα αιτήματα που κατέθεσε ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας μεταξύ αυτών για ακυρότητα της προδικασίας για κλήτευση συγκεκριμένων μαρτύρων αλλά και για ακυρότητα της προδικασίας, αίτημα που θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

 Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας υποστηρίζοντας πως ήταν προσυνεννοημένο. Για αυτό ζήτησε να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις από τους συγκεκριμένους ιατροδικαστές και μάλιστα να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα. 

Συγκεκριμένα ζητά να κληθούν οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.

Επιπλέον,  ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου Γεώργιος Σταυρουλάκης. Επίσης ζητά να καταθέσουν ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης ο οποίος και έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή κατ  εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας καθώς και η παθολογοανατόμος κ. Αντιγόνη Μητσέλου.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου: "Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για την δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται".