Quantcast

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του ιερέα - Αρνείται τις κατηγορίες, λέει ο δικηγόρος του - ΒΙΝΤΕΟ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του ιερέα από τα Κάτω Πατήσια που κατηγορείται για τον κατ' επανάληψη βιασμό ανήλικου κοριτσιού, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ιερείς που γνώριζαν τον κατηγορούμενο αλλά και γείτονες από την περιοχή, δίνουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ένας ιερέας που τον γνώριζε δήλωσε πως «δεν πίστευε στην είδηση. Δεν έδινε δικαιώματα. Έμενε μόνος του με τους πιστούς μόνο κατα τη διάρκεια της εξομολόγησης και σε καμία άλλη διάρκεια  της ημέρας».

Κάποιοι γείτονες ανέφεραν επίσης πως ήταν ένας ιερέας που βοηθούσε και τον έβλεπαν συνεχώς με τη οικογένειά του και τα παιδιά του.

Ωστόσο οι απόψεις διίστανται καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που είπαν πως «περιτριγυριζόταν συχνά από νεαρές κοπέλες» και αυτοί που τον έβλεπαν «αργά το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα, να είναι με μικρά κορίτσια είτε στην εκκλησία είτε στο σπίτι του».

«Έκανε παρέα με πολλά παιδάκια, πηγαινοερχόντουσαν σπίτι του. Τι γινόταν δεν μπορώ να ξέρω», λέει μια γυναίκα από τη γειτονιά.

«Aρνείται τις κατηγορίες», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πορνογραφικού υλικού, δεν υπάρχει το παραμικρό που να αποδεικνύει ότι υπήρξε μεταξύ του ιερέα και της ανήλικης βιασμός ή ερωτική σχέση. Δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία ούτε ένα μήνυμα ούτε το παραμικρό στοιχείο. Εάν υπήρχαν μηνύματα, το κορίτσι δεν θα είχε κρατήσει ένα μήνυμα για ένα ραντεβού ή μια φωτογραφία;», υποστήριξε ο συνήγορος του ιερέα που συνελήφθη για βιασμό ανήλικης κατ΄ εξακολούθηση και πορνογραφία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος συμπλήρωσε πως «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο που καταγγέλλει η ανήλικη, είναι κατακριτέο και πρέπει να πληρώσει ο ιερέας. Ο ιερέας αρνείται την κατηγορία».

«Εάν του έστειλε ερωτικό μήνυμα το κορίτσι, θα έπρεπε ο ιερέας να το είχε συνετίσει και να ενημερώσει τους γονείς του. Ο ιερέας είναι πρότυπο της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, εάν φθάσαμε στο σημείο για ίδιον όφελος να καταγγέλλει ο οποιοσδήποτε έναν ιερέα, τότε πάλι κάτι δεν πάει καλά», συμπλήρωσε.

Ο συνήγορος του ιερέα, σε βάρους του οποίου μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, φέρονται να έχουν γίνει τουλάχιστον ακόμη δύο καταγγελίες, επανέλαβε πολλάκις πως «δεν υπάρχει ούτε ένα μήνυμα, δεν υπάρχει ούτε μια μαρτυρία εκτός από της ανήλικης», ενώ σχετικά με το κορίτσι είπε πως «ο ιερέας από την πλευρά του μου έχει εκθέσει ότι το κορίτσι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν. Είμαι υπερασπιστής και οφείλω να περάσω στον κόσμο την δική του άποψη».

«Είναι ένας λαϊκός ιερέας, που είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά με την παπαδιά. Έχει ιερέα πατέρα και ιερέα αδελφό και μου είναι αδιανόητο ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για όσα λέει το κορίτσι. Εάν υπάρχει βάση σε όσα λέει η ανήλικη, υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσω και από την υπεράσπιση του», σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.