Quantcast

Νεκροί πιλότος και συνεπιβάτης μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε κοντά σε σπίτια στην Ηλεία - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Νεκροί είναι ο πιλότος και ο συνεπιβάτης κμονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στην περιοχή της Ηλείας κοντά στο χωριό Χαριά.

Ο πιλότος και ο συνεπιβάτης βρέθηκαν απανθρακωμένοι καθώς το αερσκάφος πήρε φωτιά μετά την πτώση του.

Τραγική σύμπτωση είναι ότι ο χειριστής του μοιραίου αεροσκάφους ήταν κάτοικος του χωριού και το σπίτι του βρίσκεται λίγα μέτρα μόλις από το σημείο της πτώσης.

Από θαύμα δεν υπήρξαν κι άλλα θύματα, καθώς το αεροσκάφος έπεσε σε πολύ μικρή απόσταση από σπίτια.

 

Οι κάτοικοι του χωριού με κουβάδες και λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο έμπειρος πιλότος, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο της περιοχής του Μεσολογγίου.

Πετούσε συχνά πάνω από την Χαριά ο χειριστής του αεροπλάνου

«Πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του, ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας», ανέφερε στο  ΑΠΕ ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης.

Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης είπε σ ότι «αρχικά είδαμε ένα καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας».

Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο».

Μιλώντας για τον χειριστή του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης ανέφερε «ότι πετούσε συχνά πάνω από την κοινότητα στην οποία είχε μεγαλώσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αμαλιάδα».

 

 

 

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται:

«Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021,  κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

»Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας. Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή».