Quantcast

Νέος γύρος αντιδράσεων για το μπάρμπεκιου στα Διαβατά - ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το μπάρμπεκιου πάρτι με χοιρινό και αλκοόλ, που είναι προγραμματισμένο για το πρωί της Κυριακής, στα Διαβατά, έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο διοργανωτής του μπάρμεκιου, Δημήτρης Ζιαμπάσης, τόνισε ότι δεν αποδέχεται τον όρο «ρατσιστικό μπάρμπεκιου», ενώ υποστήριξε ότι είναι καλύτερη αυτού του είδους η διαμαρτυρία από το να ρίχνει κανείς πέτρες…

«Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των Διαβατών δεν αποδέχεται την κατάσταση εκεί. Πολλοί έχουν αρχίσει να παρενοχλούν κοπελίτσες στο Κιλκίς, στην Αλεξάνδρεια, στα Γιαννιτσά, στα Διαβατά» τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι ψευδή η πληροφορία ότι θα ψήνονται σουβλάκια έξω από το Hot Spot. «Θα πάμε κοντά και όχι δίπλα» είπε ο κ. Ζιαμπάσης.

Σημείωσε δε πως στη γειτονιά του οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι από εμπόλεμες ζώνες. «Είναι καλοντυμένοι, με τα i-phone τους και δεν τους αρέσει το φαγάκι που τους δίνουν τρεις φορές τη μέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, που έφερε το θέμα στη Βουλή, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι δεν είναι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης αυτή. «Εγώ περιέγραψα στη Βουλή πολιτικά όσα επρόκειτο να γίνουν και θα γίνουν» τόνισε.

«Αυτός που δημιούργησε το θέμα, και το λέω με πίκρα, είναι ο κ. Κυρανάκης, ο οποίος αντί να σιωπήσει ή να σχολιάσει, έπλασε ένα αφήγημα με μόνο σύμμαχο τον κ. Πλεύρη και όλους όσους βυσσοδομούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εγώ προτείνω να περιοριστούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ και χοιρινού» πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, τόνισε στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" ότι η δράση αυτή (το μπάρμπεκιου στα Διαβατά) είναι εκτός του πνεύματος της πατρίδας μας. «Εγώ προσωπικά ούτε θα το υποστήριζα, ούτε θα πήγαινα ποτέ» πρόσθεσε και τόνισε ότι ο κ. Γιαννούλης έκανε ένα λάθος: «είπατε ότι δεν ξέρετε τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, υπονοώντας ότι θα έπρεπε να προβλέπει κάτι. Ε λοιπόν όχι! Δεν πρέπει να προβλέπει κάτι ο Ποινικός Κώδικας. Δεν θα περιορίσουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα πρέπει να είναι απολύτως σαφές».