Quantcast

Νίκος Σεργιανόπουλος: Σαν σήμερα βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του

Δεκατέσσερα χρόνια από το στυγερό έγκλημα που προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία.

Ήταν 4 Ιουνίου του 2008 όταν η είδηση της δολοφονίας του ηθοποιού και ζεν πρεμιέ Νίκου Σεργιανόπουλου «πάγωσε» το πανελλήνιο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο καλλιτέχνης που είχε ξεχωρίσει μέσα από πασίγνωστες τηλεοπτικές σειρές και βραβευμένες παραστάσεις, βρέθηκε κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι.

Το πτώμα του Νίκου Σεργιανόπουλου βρήκε η οικιακή βοηθός του μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο ηθοποιός έφερε μαχαιριές στην καρδιά, στον λαιμό και στους πνεύμονες. 

Τα ανατριχιαστικά νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα. Τα κανάλια κατέκλυσαν την οδό Μετεώρων, οι κάμερες πάλευαν για ένα πλάνο από το ρετιρέ του ηθοποιού και οι γείτονες σοκαρισμένοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το φρικτό έγκλημα. 

Ο τρόπος που βρέθηκε δολοφονημένος ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν τρομακτικός. Στο σπίτι του βρέθηκαν αιματηρά αποτυπώματα στην κουζίνα και το μπάνιο, αλλά και το φονικό όπλο. Ήταν ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο ο δράστης δεν πήρε μαζί του φεύγοντας, αλλά το έπλυνε και το τοποθέτησε σε συρτάρι της κουζίνας. Το υπόλοιπο σκηνικό συνέθεταν τασάκια γεμάτα τσιγάρα, άδεια μπουκάλια από μπύρες, μικροποσότητες κοκαΐνης στο τραπέζι του σαλονιού, ενώ σχεδόν τα πάντα μέσα στο διαμέρισμα ήταν αναποδογυρισμένα.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η πόρτα του σπιτιού ήταν παραβιασμένη μόνο εσωτερικά, κάτι που μαρτυρούσε πως το θύμα γνώριζε τον δράστη και εισήλθαν μαζί στο σπίτι ή είχαν ραντεβού. Παράλληλα, άρχισαν να γίνονται γνωστές διάφορες πληροφορίες που ήθελαν τον ηθοποιό να συνάπτει εφήμερες ερωτικές σχέσεις με αλλοδαπούς που γνώριζε σε διάφορες πλατείες της Αθήνας. 

Έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτινέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα στις 26 Ιουλίου του 2008. Κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (10 Νοεμβρίου 2009) ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα για ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Στις 19 Νοεμβρίου 2012 η εισαγγελέας έκανε αναίρεση της απόφασης, πιστεύοντας ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.

Τελικά, τον Ιούνιο του 2013 με συντριπτική πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.