Quantcast

«Νόμιζα ότι το έστειλα σε ενήλικα...»: Τι υποστήριξε ο σάτυρος Αρχιμανδρίτης από την Ερμιονίδα για το άσεμνο βίντεο στον 12χρονο - ΒΙΝΤΕΟ

Με την διαδικασία αυτόφωρου προσήχθη στα δικαστήρια Ναυπλίου το μεσημέρι του Σαββάτου ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης, ο οποίος υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας και συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε 12χρονο αγόρι. Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον ιερέα, κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα, ο ιερέας, που φέρεται να ήταν ο πνευματικός του ανήλικου, εμφανίζεται να κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τον εαυτό του χωρίς παντελόνι, εστιάζοντας στα γεννητικά του όργανα, και να έστειλε το σχετικό βίντεο μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης στο παιδί. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τους γονείς του παιδιού που αναγνώρισαν την φωνή του κατηγορούμενου αρχιμανδρίτη και άμεσα τον κατήγγειλαν.

«Ουδέποτε είχα επικοινωνία με…»

«Ουδέποτε είχα επικοινωνία με ανηλίκους πλην του συγκεκριμένου, έγινε κατά λάθος καθώς νόμιζα ότι είχα στείλει το γραπτό μήνυμα σε άλλον ενήλικα, που είχε το ίδιο μικρό όνομα. Έκανα το τελευταίο δεκαήμερο με τον ενήλικα διαδικτυακό σεξ, είχα επικοινωνία και με άλλους ενήλικες, δεν είχα ποτέ καμία φυσική επαφή με κανέναν», ανέφερε μέσω του δικηγόρου του, στο Mega.

Ωστόσο, όταν το ανήλικο αγόρι ρώτησε έκπληκτο τον ιερέα, αν κάποιος είχε χακάρει τον λογαριασμό του, εκείνος συνέχισε, όπως φαίνεται, ακάθεκτος, στέλνοντας ηχητικό μήνυμα στο παιδί, ρωτώντας το αν του άρεσε.

«Έπαθε ένα σοκ γιατί αφενός δεν το περίμενε, είναι η ιδιότητα του ανθρώπου αυτή που δεν το περίμενε, τρόμαξε γιατί αναφέρει το όνομα του παιδιού το βίντεο και ανατρίχιασε, δηλαδή αηδίασε με όλο αυτό. Στην αρχή δεν το πίστευε το παιδί ότι είναι αυτός και λέει ‘πάτερ τι γίνεται, σας έχουν χακάρει;’ Και συνέχισε να απαντάει άσεμνα», δήλωσε στο Mega η μητέρα του 12χρονου.

 

Είχε στείλει και σε άλλα παιδιά;

Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός καθώς εξετάζονται εξονυχιστικά τα τρία κινητά τηλέφωνα και ο φορητός υπολογιστής του 40χρονου κληρικού, προκειμένου να διαπιστωθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια αν υπήρχαν ανάλογα περιστατικά με θύματα και άλλους ανηλίκους, κάτι, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται.

Μάλιστα, ο 40χρονος φέρεται να έχει στείλει παρόμοιο βίντεο και σε έναν ακόμη ανήλικο, σε κοντινή περιοχή, που παλιότερα ήταν αρχιμανδρίτης.

«Παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης αυτό το πράγμα τώρα, δεν είναι να το αφήσεις. Ίσως προλάβουμε να σώσουμε και κάποια άλλα παιδιά που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο και δεν έχουν μιλήσει, γιατί το καλό είναι ότι το παιδί μου μίλησε αμέσως», είπε η μητέρα του ανήλικου.

Ο ιερέας ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα και εμφανιζόταν συχνά σε βίντεο, μιλώντας για θέματα της εκκλησίας αλλά και για επίκαιρα θέματα.

Τέθηκε σε αργία 

Η Μητρόπολη Ύδρας, όπου ανήκει, μετά τη σύλληψή του ανακοίνωσε πως τον θέτει σε αργία μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ανακοινώνει ότι ο Αρχιμανδρίτης π…. ετέθη σε αργία έως διαλευκάνσεως της υποθέσεως του για αδίκημα διωκόμενον από τον Ποινικό Κώδικα και ταυτοχρόνως από τους Ιερούς Κανόνας της Εκκλησίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την Τρίτη η απολογία του

Ο ιερέας ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Ιουνίου. Ωστόσο, παρά το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης, η Έδρα μετά από πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως αρνήθηκε και ζητήθηκε την προσωρινή του κράτηση.