Quantcast

Νύχτα αγωνίας στη Νέα Μάκρη: Μήνυμα από το 112 σε Λιβίσι και Αγία Μαρίνα - Υποψίες για εμπρησμό

Σε επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, (ώρα 01:30), οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διάσπαρτες εστίες, καθώς δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, με την εικόνα να είναι λίγο καλύτερη, ενώ έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη. Την ίδια ώρα, διερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού. 

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα αργά το βράδυ της Δευτέρας σε δασικές εκτάσεις στη Νέα Μάκρη Αττικής. Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ και η δεύτερη εστία στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι, ενώ ζητήθηκε προληπτικά από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα στο Λιβίσι.

Μάλιστα λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112. 

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λιβίσι και Αγία Μαρίνα, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίας των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα.

Σημειώνεται πως ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και πολλοί εθελοντές. 

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από τον δήμο, άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε. Επίσης στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης όλοι οι γιατροί είναι σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη τη χρειαστεί.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας επιβεβαίωσε την σοβαρότητα της κατάστασης και τόνισε: «Πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα και ενημερώνουμε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους».

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων.

Επίσης εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιούνται στους εξής δρόμους:

–  Στη Λεωφόρο Μαραθώνος από τη Λεωφόρο Διονύσου έως την οδό Αγίου Ανδρέα

– Στην οδό Αγίου Πέτρου από την οδό Σπύρου Λούη 

– Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη Λ. Διονύσου

– Στην οδό Αγ. Παρασκευής από τη Βασιλείου Ρώτα

– Στην οδό Περιπάτου από τη Λ. Μαραθώνος και 

– Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Δείτε βίντεο: