Quantcast

Ο εισαγγελέας αρνείται νέα άδεια στον Κουφοντίνα - Κούρτοβικ: «Δέχεται ενορχηστρωμένη πολεμική»

Σε «ενορχηστρωμένη πολεμική» που έχει εξαπολυθεί εναντίον του Δημήτρη Κουφοντίνα , αποδίδει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, την άρνηση του Εισαγγελέα να του χορηγηθεί νέα άδεια στις 28 Φεβρουαρίου, όπως αιτήθηκε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η κ. Κούρτοβικ:

«Την  19/2/2019 , συζητήθηκε  στο   Πειθαρχικό Συμβούλιο   της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου ,   η αίτηση για   την 7η  τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία  του Συμβουλίου, μειοψήφησε  όμως  ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος,  αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της  ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου)  να  διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτην των  6  προηγούμενων  , με επίκληση  λόγων  που άπτονται  του  έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων  που έχει εκφράσει ο κρατούμενος  και με  άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

Η  προσφυγή που άσκησε ο   εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα)  συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019  στο Συμβούλιο    του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.    Κατά την συζήτηση  της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά  ερωτήσεων γύρω από  τις ιδέες και  τη δράση του.

Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.»

Ζητά μετάθεση από τους φούρνους

Η κ. Κούρτοβικ αναφέρει ακόμη ότι «για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του» ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τρομοκρατικές ενέργειες της 17Ν , θα ζητήσει να εργαστεί σε άλλο πόστο και όχι στους Φούρνους των φυλακών όπου η κάθε ημέρα εργασίας θα μετράει ως τρεις , σύμφωνα με πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ενημερώνουμε ότι την προηγούμενη Πέμπτη , ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης , με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη  επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων   στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας , προκειμένου να  επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος  της ρύθμισης   από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που  προσπαθεί  να  επιβάλει  στην κοινωνία την αποδοχή  ενός μοντέλου  σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο  αυταρχικού».

Στα Δικαστήρια ο Κουφοντίνας

Στα Δικαστήρια Βόλου βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με το magnesianews.gr, προκειμένου να εκφράσει την άποψή του στο Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, για την τετραήμερη άδεια που έχει αιτηθεί για τις 28 Φεβρουαρίου και για την οποία εξέφρασε αντιρρήσεις ο εισαγγελέας του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Φυλακών Κασσαβέτειας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στις 12.45 το μεσημέρι στα Δικαστήρια Βόλου. Η κυκλοφορία, είχε απαγορευτεί επί της οδού Κουταρέλια στο ύψος μεταξύ Ανθ. Γαζή και Γαλλίας, ενώ του μεταγωγικού αυτοκινήτου των φυλακών προηγούνταν δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας μπροστά και ένα αυτοκίνητο με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, πίσω.

 

Επίσης δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπήρχαν, τόσο μέσα όσο και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

 

Δύο οπλισμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών κατέβασαν από το μεταγωγικό τον Δημ. Κουφοντίνα, που φορούσε χειροπέδες και τον οδήγησαν στο γραφείο της Προέδρου Πρωτοδικών όπου συνεδρίαζε το Δικαστικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου βρέθηκε στις 13:05.

 
 
Μετά από περίπου 45 λεπτά, γύρω στις 1.30 το μεσημέρι ο Δημ. Κουφοντίνας βγήκε από το γραφείο και υπό αστυνομικό κλοιό μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο των μεταγωγών, επί της οδού Κουρατέλια και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές.