Quantcast

Ο καιρός σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

Toπικές βροχές στην ανατολική και στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις, όμως γρήγορα ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, έως 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την  Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά και στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 29 με 32 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 με 29 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.