Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά, 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα κυρίως στα νότια. Στο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες.  Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τη νύχτα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4-5 μποφόρ και στα δυτικά βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στην νότια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6-7 μποφόρ. Στα νότια οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια, με βροχές στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά, 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά και θα φτάσει: στα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 20 με 21 και στα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.