Quantcast

O καλύτερος πιλότος στο NATO είναι Ελληνας - ΒΙΝΤΕΟ

Ο καλύτερος πιλότος στο ΝΑΤΟ είναι για μία ακόμη χρονιά Ελληνας. 

Πρόκειται για τον σμηναγό Αναστάσιο Ανδρονικάκη, ο οποίος υπηρετεί στην 340 Μοίρα «Αλεπού».  Κατάγεται από την Κίσαμο και έχει ψηφιστεί από τους πιλότους του ΝΑΤΟ ως Best Warrior.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η συμμετοχή της «αφρόκρεμας» των πολεμικών αεροποριών του κόσμου στον Ελληνικό «Ηνίοχο» είναι η απάντηση του γιατί κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟϊκό σχολείο του λεγόμενου TLP που γίνεται στην Ισπανία, την πρωτιά διατηρεί η Ελλάδα. Ο λεγόμενος Best Warrior, όπως ψήφισαν οι πιλότοι του ΝΑΤΟ, είναι Έλληνας. Είναι αυτός που ο κάθε ιπτάμενος εμπιστεύεται να τον οδηγήσει στη μάχη.

Στην Ανδραβίδα βρίσκεται και το λεγόμενο Ελληνικό “TOP GUN”, εκεί όπου οι ιπτάμενοι μελετούν ατελείωτες ώρες και εκπαιδεύονται, μαθαίνοντας όλα εκείνα τα μυστικά που χρειάζονται ώστε να ξεχωρίζουν.

Το ραντεβού για τον «Ηνίοχο» της επόμενης χρονιάς ήδη σχεδιάζεται, με τους αεροπόρους να περιμένουν πως και πως τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα Γαλλικά Rafale. Στον επόμενο «Ηνίοχο» ήδη τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale θα έχουν προσγειωθεί στην Τανάγρα.