Quantcast

O Kώστας Γαβράς για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Έβγαζε μουσική από την καρδιά του»- Βίντεο

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μίλησε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, για την απώλεια του παγκοσμίου φήμης, Έλληνα μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Εμφανώς συγκινημένος ο σκηνοθέτης δήλωσε πως ο ίδιος «αγαπούσε πολύ και θαύμαζε για την ψυχή και την καριέρα του» τον μουσικοσυνθέτη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι ήταν ευρέως γνωστός και ως Vangelis.

Ο διάσημος σκηνοθέτης μίλησε για τη συνεργασία που είχε με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου το 1982 στην ταινία «Ο Αγνοούμενος», στην οποία ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε γράψει τη μουσική.

«Είχαμε διαβάσει μαζί το σενάριο και σε κάθε σκηνή που του έλεγα πάνω κάτω πως θέλω να είναι, πήγαινε στο πιάνο και άρχιζε να φτιάχνει τη μουσική. Ήταν από τους ανθρώπους που η μουσική τους έβγαινε από την καρδιά και το μυαλό» είπε ο σκηνοθέτης για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Τέλος, ο Κώστας Γαβράς τόνισε ότι ο μουσικοσυνθέτης είχε ως παράδειγμα στη ζωή του μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης που τον βοήθησαν, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης.