Ο «Μπάλλος» πλήττει τα Πανεπιστήμια της χώρας - Ταβάνια που στάζουν και πλημμυρισμένοι χώροι - Βίντεο

Σοκάρουν οι εικόνες από τα πλημμυρισμένα πανεπιστήμια. 

Αποκαλυπτικά είναι τα βίντεο στο Twitter του «Φοιτητικός Κόσμος» από σχολές που πλήττονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Συγκεκριμένα, βίντεο δείχνει το κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών να έχει πλημμυρίσει ενώ από το ταβάνι της Φιλοσοφικής Σχολής φαίνεται να στάζουν τα νερά της βροχής.

Στάζουν νερά από τα ταβάνια στη Φιλοσοφική Αθηνών

Νερά από το ταβάνι στάζουν σε αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής, όπως κατέγραψαν τα κινητά των φοιτητών που προσπαθούσαν στις αντίξοες συγκεκριμένες συνθήκες να κάνουν μάθημα, ενώ προβλήματα σημειώνονται και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι εικόνες από τους χώρους της φιλοσοφικής σοκάρουν. Πλημμυρισμένα αμφιθέατρα και διάδρομοι με νερό να τρέχει από τα ταβάνια του κτιρίου.

«Για να φτάσουμε στην σχολή μας πρέπει να στοιβαχτούμε σαν σαρδέλες στο λεωφορείο και με την πρώτη βροχή πρέπει να κολυμπάμε στους διαδρόμους για να κυκλοφορήσουμε σε αυτήν. Θέλουμε αμφιθέατρα ανοιχτά και ζωντανά με μέτρα προστασίας. Θέλουμε τις σπουδές αναβαθμισμένες με καθηγητές, σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό», αναφέρουν οι φοιτητές του ΕΚΠΑ στα «Φοιτητικά Νέα».

Στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών προγραμματίζεται Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τετάρτη 20/10.

Πλημμύρισε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Σε «πισίνα» μετατράπηκε ο κεντρικός διάδρομος

Περισσότερο πισίνα παρά τον κεντρικό διάδρομο Πανεπιστημιίου θυμίζουν οι εικόνες που έφεραν στη δημοσιότητα επίσης τα «Φοιτητικά Νέα».

Η μπόρα ήταν αρκετή για να πλημμυρίσει ο κεντρικός διάδρομος στην Πανεπιστημιούπολη 1 (Πρώην ΤΕΙ Αθήνας).