Quantcast

Ο Όμιλος Eurolife ERB στηρίζει το έργο των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Συμπράττει με το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο ασφαλιστικόςόμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και ειδών απολύμανσης και υγιεινής στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα.

Η συνεργασία αυτή προέκυψε με αφορμή μια πραγματική ανάγκη που αντιμετωπίζει η κοινωνία αυτή τη στιγμή: την παροχή βασικών αγαθών για την προστασία, πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού σε ομάδες υψηλού κινδύνου και των φροντιστών τους στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας. Οι τρεις οργανισμοί ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα, συνέπεια και ευελιξία, προκειμένου να συνεισφέρουν στο έργο των Κέντρων, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας τη δεδομένη χρονική περίοδο. Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ) είναι οι φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες νοσηλείας και φροντίδας στους πλέον ευάλωτους πολίτες σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας.

Οι 50 δομές μακροπρόθεσμης φιλοξενίας των ΚΠΠ φροντίζουν ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως βρέφη και παιδιά χωρίς οικογένεια, ηλικιωμένους και ενήλικες με χρόνιες παθήσεις, άτομα με βαριές σωματικές ή/και νοητικές αναπηρίες και άτομα με δυσκολίες από ανίατες ασθένειες.

Μέσω της δωρεάς του ασφαλιστικού ομίλου EurolifeERB, το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ προχώρησε στην αγορά υγειονομικών υλικών και εξοπλισμού, για την κάλυψη των αναγκών των ΚΚΠ, όπως μάσκες, γάντια, θερμόμετρα, υλικά προστασίας φιλοξενούμενων, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, γάζες, οινόπνευμα, αντισηπτικά, στολές εργασίας και άλλων ειδών απολύμανσης. Τα υλικά αυτά, στη συνέχεια, θα διαμοιραστούν στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας με σκοπό να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας και να συνεχίσουν να προσφέρουν το σημαντικό έργο τους, παρέχοντας φροντίδα, πρόληψη και υποστήριξη στις ομάδες υψηλού κινδύνου που φιλοξενούν.

Αναφερόμενη στη συνεργασία, η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, δήλωσε σχετικά «Σε αυτήν την επείγουσα και άνευ προηγουμένου κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει τόσο η Ελλάδα όσο και ο υπόλοιπος κόσμος λόγω του κορονοϊού, η στήριξη των προνοιακών φορέων της χώρας από ιδιωτικούς φορείς, ως συνέχεια της στήριξης του κράτους και εκδήλωση της εξωστρέφειάς τους, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΕΣΜΟ και τον Όμιλο EurolifeERB για την άμεση ανταπόκρισή τους στην κάλυψη έκτακτων αναγκών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας όλης  της χώρας. Η κίνηση αυτή καταδεικνύει τον αναγκαίο δεσμό μεταξύ των φορέων πρόνοιας και της κοινωνίας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σημασία της ατομικής πρωτοβουλίας στην κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη».

Η Αλεξία Κατσαούνη, Πρόεδρος ΔΣ του ΔΕΣΜΟΥ, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία των τριών οργανισμών ότι «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη σύμπραξη ιδιωτικού, δημόσιου τομέα και κοινωνίας των πολιτών. Ευχαριστούμε τον Όμιλο Eurolife ERB για την εμπιστοσύνη του στη δέσμευση του Δεσμού να ενισχύσει ευπαθείς ομάδες να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο τον COVID-19 στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία». 

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου EurolifeERB, ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία ότι «Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, είναι σημαντικό ως κοινωνία να δώσουμε αξία στην ομαδικότητά μας. Ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα και να είμαστε δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη την υποστήριξή μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ. Με μεγάλη μας χαρά, συνεργαζόμαστε με τον ΔΕΣΜΟ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και γινόμαστε σύμμαχοι εκείνων που μεριμνούν καθημερινά για χιλιάδες συμπολίτες μας. Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, προσφέρουμε υγειονομικό υλικό, ιατρικό εξοπλισμό και είδη απολύμανσης σε κάθε Κέντρο, σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας».

 

Ο Όμιλος Eurolife ERB αποδεικνύει με τη δράση αυτή ότι συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες ανάγκες των ημερών μας. Φροντίζοντας εκείνους που το έχουν ανάγκη, συμμετέχει έμπρακτα στην προστασία όσων έχουν αξία για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως η φροντίδα, η ασφάλεια και η υγεία τους.