Quantcast

Ο χώρος που ζούσαν αλλοδαποί στις καταλήψεις της Αχαρνών – Εικόνες από την ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης προσφύγων και μεταναστών από τα δύο κτήρια. Οι εικόνες που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα.

Περίπου 230 πρόσφυγες και μετανάστες απομακρύνθηκαν από τα δύο υπό κατάληψη κτήρια στην οδό Αχαρνών, τα οποία εκκενώθηκαν σήμερα.

Η επιχείρηση για την εκκένωση των δύο κτιρίων, που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016 ξεκίνησε στις 6 το πρωί και ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις.

Πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση στα πλαίσια εκκένωσης πάνω από 40 κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Τα δύο που εκκενώθηκαν σήμερα ήταν το «Τοσίτσειο Σχολείο» και ένα ακόμα κτίριο, στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ.

Στο δεύτερο κτίριο (Τοσίτσειο) βρέθηκαν 179 άτομα, μεταξύ των οποίων 62 παιδιά. Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου. 

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών για την καταγραφή τους και από εκεί θα πάνε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Τα κτίρια σφραγίστηκαν, από τον Δήμο και θα καθαριστούν προτού παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, αναφέρει το ant1news.

Φωτογραφίες και βίντεο της Αστυνομίας από την επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα: